Vad är Natural Horsemanship?

March 6

Natural Horsemanship är en disciplin av hästträning som anser att lärare bör arbeta med hästar, med hjälp av mildhet, kroppsspråk, och lita på att etablera en relation, snarare än mot hästen, med brutal kraft. Många människor arbetar inom ramen för naturliga horsemanship, utveckla sina egna personliga stilar och föra dem vidare till de ryttare och hästar som de arbetar med. Den röda tråden mellan utbildare som verkar ha radikalt olika naturliga horsemanship tekniker är att de bygger en vänskaplig relation med hästen, snarare än ett kontradiktoriskt eller spända en. Utbildare tror att naturliga horsemanship tekniker resulterar i en lugn, behaglig häst som samarbetar med sin ryttare i ett partnerskap.

Som namnet antyder, fokuserar Natural Horsemanship på de naturliga drag av hästar, titta på de sätt på vilka hästar kommunicerar med varandra. Det finns en stor betoning på kroppsspråk, som används som ett kommunikationsverktyg med hästar från en mycket ung ålder. Även människor som inte exakt kan replikera kroppsspråk av hästar, kan de vara medvetna om placeringen av sina kroppar i relation till en häst. Dessutom är kommunikationen genom ögonen och tonfall en viktig del av naturliga horsemanship.

Förstärkning är nyckeln till naturliga horsemanship. Hästar får positiv förstärkning för en uppgift som är korrekt utförd. Dessutom kommer tränaren att använda mild, fast, men inte hårt tryck som en negativ förstärkning verktyg. Till exempel, om tränaren vill hästen att röra sig åt höger, han eller hon kan väl placera en hand på hästens vänstra axel, applicera tryck tills hästen rör sig, vid vilken punkt trycket stannar. Hästen har lärt sig att en negativ situation, i detta fall trycket, stannar så fort hästen är kompatibel. Att lära sig hur och när man ska utöva påtryckningar som ett pedagogiskt verktyg är en viktig del av naturliga horsemanship, så att trycket används aldrig som ett straff.

Genom att studera häst beteende, kan utbildare lita på beteendeträning för att lära hästen, snarare än kraft, som tenderar att föda en relation av rädsla mellan häst och ryttare. Genom att förstärka önskade beteenden, hoppas tränaren att styra hästen, uppmuntra rätt åtgärder och göra dåligt uppförande utmanande. Eftersom det är långsammare än traditionella "bryta" metoder för hästträning, kräver naturligt horsemanship tålamod och en positiv attityd hos tränare och ryttare. Många anhängare till teknikträning, dock tror att hårt arbete är värt det.

  • Natural Horsemanship uppmuntrar utbildare att arbeta med hästar, inte mot dem.
  • Som namnet antyder, fokuserar Natural Horsemanship på de naturliga drag av hästar, titta på de sätt på vilka hästar kommunicerar med varandra.