Bättre körvanor för bättre gas körsträcka

March 9

i trubbel. Har du någonsin märkt hur priset på gas verkar gå igenom en ond cirkel där det kommer att gå upp riktigt högt, sedan släppa ner en bit (men aldrig riktigt så låg som det brukade vara), innan du går upp igen? Medan det finns inte en hel del som vi kan göra som skulle påverka den totala kostnaden för gas (utom för att inte köpa det som är) finns det några saker som du kan göra som kommer att hjälpa dig att minska antalet gånger du måste fylla din tank. Det bästa sättet är genom att lära några bättre körvanor för bättre gas körsträcka. Du skulle bli förvånad över hur snabbt dessa besparingar kommer att lägga upp.

  • Kontrollera dina däck regelbundet. Med dina däck på rätt psi kan göra underverk för att öka din gas körsträcka. Enligt vissa, kan denna enkla åtgärd förbättra din bränsleeffektivitet med så mycket som 5%. Även om det kanske inte verkar så mycket, det är mer än vad många kreditkortsföretag erbjuder för kontant tillbaka incitament.
  • Inte skynda. Onödigt fortkörning, eller går för snabbstart som om du var i ett lopp, kan suga upp en hel del gas. I själva verket om du har möjlighet att minska det totala antalet gånger som du accelerera och bromsa du kan bidra till att minska den mängd gas som du använder. Ett enkelt exempel på hur du kan göra detta är att helt enkelt ta bort foten från gaspedalen när du ser ett rött ljus framför dig, bara trycka på bromsen när du behöver. Ofta, om du är tillräckligt långt bort från ljuset det blir grön igen innan du når den. Genom korrekt förutse sådana stopp och starter, och begränsa din fortkörning på motorvägen, kan du öka din gasbesparingar med så mycket som 47%.
  • Begränsa din luftkonditionering. Om du bara kör runt staden, och inte kommer att gå mycket snabbt sedan begränsa användningen av din luftkonditionering. I själva verket, helt enkelt rulla ner ditt fönster och låta bilen vara "naturligt" kyls av dig köra runt. Spara din luftkonditionering för när du ska gå på långa resor, och reser över 50 miles per timme.
  • Undvik tomgång så mycket som möjligt. En annan enkel metod för att få bättre gas körsträcka är att minska mängden tomgång som du gör. Enkelt uttryckt, när du tomgång du använder gasen i din tank. Eftersom du inte kör någonstans du inte får så mycket användning av det. Om du kommer att sitta på en och samma plats i mer än ett par minuter. Med tanke på att den genomsnittliga rött ljus inte pågå i mer än fem minuter, bör detta vara en bra runda nummer att använda. Om du har lokala förordningar som säger något annat, se till att du följer dessa instruktioner för att undvika att få