Vad är en Beefalo?

March 2

En beefalo är ett djur som fötts som ett resultat av korsning mellan en amerikansk bison och en inhemsk ko. Olika raser nötkreatur kan lyckas producera denna typ av bördig hybrid. Även slump Beefalo födslar går tillbaka till 1700-talet, dessa djur var först avsikt Korsning under 19th century när ranchägare upptäckte den potentiella marknaden för beefalo kött. Även buffel och nötkreatur tillhör både ett separat släkte och en egen art, de har fortfarande tillräckligt kompatibla gener för att kunna producera livskraftiga avkomma. Den rött kött från en av dessa hybrider är känd för dess lägre mängder fett och kolesterol; den innehåller också färre kalorier och ändå behålla en rik nötkött smak.

Flera egenskaper ger de genomsnittliga bovid hybrid fördelar jämfört nonhybrid boskap eller buffel. Dessa djur är i allmänhet heartier och kunna frodas på ett bredare utbud av gräs, även torrare grovfoder under torka. Till skillnad från andra korsningsdjur såsom mulor, beefalo kan producera avkomma. De är också bättre anpassade till extrema temperaturer; tjockare ullig hår håller dem varmare i kallt väder och en bättre förmåga att svettas svalnar dem i varmt väder.

De fördelaktiga egenskaper hos en beefalo gör den ett exempel på en hybrid styrka, vilket är en avkomma som har en grad av överlägsenhet över endera av dess föräldrar. Det faktum att dessa djur kan återge även gör dem undantag från vetenskapliga principen om Haldane härskar. Denna regel av biologi försöker ge en systematisk förklaring till uppkomsten av sterilitet bland andra typer av hybriddjur.

Amerikanska bison är inte de enda raser som används för denna typ av korsning. En zubron är en typ av bovid hybrid som föds ur parning av en inhemsk ko med en wisent, som är en art av europeisk buffel med några olika egenskaper. Dessa djur har normalt längre svansar, något större horn, och kortare rockar kring deras huvuden. Wisents skiljer sig också i bete och lekbeteende; instanser av dem parning med boskap är mindre vanliga, vilket gör deras zubron avkomma något ovanligare.

Även om de inte är klassificerade som beefalo, många amerikanska bison visat sig innehålla små mängder av genetiskt material från nötkreatur. Ett undantag är Wind Cave Bison Herd, en grupp av genetiskt rent buffel som har målmedvetet fötts som en konservering ansträngning. Flocken är en av de få återstående som strövar fritt i Nordamerika efter buffel blev nästan utrotad under 19th century.

  • En förälder till ett beefalo måste vara en inhemsk ko.
  • Beefalo kött.
  • Beefalo är resultatet av kors avel en amerikansk bison med en inhemsk ko.