Vad är Android operativsystem?

February 27

Android operativsystem (OS) är en öppen plattform som utvecklats av Google att driva mobila enheter och mobiltelefoner. Tanken bakom plattformen är att anpassa teknikföretag med mobila företag att producera ett öppet operativsystem som kan uppdateras av alla utvecklare att förbättra produkten för dess användare.

Utvecklingen av detta operativsystem sker med hjälp av ett Software Development Kit (SDK) som tillhandahålls av Google. Utvecklare kan använda detta kit för att skapa program som fungerar med Android plattform för att föra andra program utöver de som följer med Android operativsystem självt. SDK innehåller en emulator som hjälper utvecklare att testa sina program på OS. Operativsystemet är också byggd enligt konceptet att varje ansökan är precis lika bra som de program som ingår.

Utvecklare som vill skapa mobila upplevelser med hjälp av Android operativsystem kan göra det med en vanlig Application Programming Interface (API) ger dem möjlighet att använda en rad proceduranrop för att få tillgång gemensamma element inom plattformen. API kommer även att låta objekt lagrade i den mobila miljön, som kontakter och möten, att integrera med webbtjänster som online kalender och e-posttjänster.

Ansökningar som skapats för att köras på detta operativsystem är skrivna med programmeringsspråket Java och kommer att köras på en anpassad utvecklat virtuell maskin miljö körs ovanpå en Linux kernel. Detta kommer att möjliggöra basen av plattform för att köra ett operativsystem baserat på Linux och hålla ett litet fotavtryck på enheten, den virtuella maskin som kör operativsystemet själv hjälper till att separera ansökningarna från kärn OS och kan förbättra stabiliteten i anordningen.

Det ska bli intressant att se vilka enheter och transportörer väljer att stödja Android operativsystem. Denna relativt nya och mycket öppen plattform kunde helt förändra hur mobiltelefoner och andra enheter används och vilka tjänster som är tillgängliga för dem. Det faktum att utvecklingen är öppet för alla som vill försöka det, kommer också att låta de med behovet av att skapa egna applikationer för en mobil enhet för att göra detta utan att kräva inköp av särskild programvara och andra objekt, som ibland kan vara svårt att få .

  • Kvinna som använder en Android -telefon.
  • Android logotyp.
  • En Android -telefon.