Fordons Förvaring

September 14

Har du en bil som du vill behålla, men kommer inte att köra på ett tag? Kanske har du en cabriolet-typ bil som du inte kan köra under det dåliga vintervädret, eller du kanske behöver resa under en längre tid och kommer inte att kunna ta bilen med dig. Oavsett vilken anledning, kan du hamna väger idén om lagrings fordonet vid en eller annan punkt.

Fordonslagringsorgan lagrar din bil, lastbil, eller annan typ av fordon borta en längre tid. Detta kan innebära flera månader eller till och med flera år beroende på din specifika situation. Oavsett om du behöver lägga undan din bil för en mycket lång tid eller bara några månader, har du några olika alternativ när det kommer till lagring.

Det är bäst för ditt fordon som ska lagras i ett täckt område, såsom ett garage, i motsats till utsidan. Lämnar bilen i vädret kan orsaka skador och diverse andra frågor. Även när vänster med en bil täcka, kan din bil fortfarande ta stryk när det lämnas utomhus oanvänd under en längre tid. Den enklaste lösningen är att lagra din bil i ditt garage, men inte alla har ett garage att använda för långsiktig fordonsförvaring. I så fall kan du behöva hyra ut en lagringsanläggning för att hålla din bil säker.

Innan du lagrar din bil, måste du ta hand om några saker för att din bil kommer att vara i bra skick när du behöver köra den igen senare. Det är en bra idé att tvätta bilen före lagring, både inne och ute. Fordon som ska sparas under en längre tid kan behöva batteriet, bensin, och kylmedel avlägsnas innan lagring. Du kanske också vill höja fordonet på block under denna tid för att lindra däcken på bilens vikt. Stäng alla dörrar och bakluckan ordentligt för att förhindra att insekter och smådjur kommer in och orsakar skador.

Även om det kan verka som ett besvär att förbereda bilen för lagring, är det ett viktigt steg för att se till att din bil kommer att vara i gott skick när du behöver använda den igen. Se till att du också vidta lämpliga åtgärder när de tar bilen ur en förvarings situationen innan du börjar använda den igen.