Vilka är de olika typerna av Holistic sjukgymnastik?

September 11

Det finns många olika typer av holistiska sjukgymnastik behandlingar som är tillgängliga för personer som söker ett alternativ till healing som inte kretsar kring användning av läkemedel. Pilates och yoga är två övningar som är populär i holistisk sjukgymnastik, eftersom de främjar flexibilitet och styrka utan att lägga onödig stress för kroppen som traditionell träning. Naturliga antiinflammatoriska såsom gurkmeja och kanel är populära tillägg till en hälsosam kost främjas i holistiska former av healing. Många läkare är överens om att holistiska metoder är till hjälp för många människor, men det finns tillfällen när ordentlig medicinsk rådgivning bör tas tillsammans med alternativa metoder.

Sjukgymnastik är en viktig komponent i en övergripande healing program för att återfå styrka och självständighet som kan ha varit tillfälligt förlorade till följd av en olycka eller sjukdom. Med holistisk sjukgymnastik, är patienterna ofta behandlas under en naturlig läkning modell som består av en hälsosam träningsprogram och rätt kost. En övning som Pilates är en mycket populärt verktyg som används av många holistisk terapi utövare för att hjälpa kroppen förstärkningsstyrkan. Yoga är också en viktig övning som hjälper till att främja övergripande flexibilitet i muskler och leder och kan hjälpa till att lindra stress.

Ändra kosten är en annan typ av holistisk terapi i samband med att hjälpa kroppen förnya och läka sig själv utan biverkningar eller interaktioner orsakade av många mediciner. De flesta sjukgymnaster som är specialiserade på holistisk behandling hjälpa en patient utforma en anti-inflammatorisk diet, med hjälp av livsmedel som har visat att undertrycka inflammation och smärta. Vanliga tillägg till kosten är gurkmeja och kanel, kryddor som har visat sig ha en stor mängd anti-inflammatorisk aktivitet. I svåra fall av smärta, föreslås det att ytterligare metoder nås, liksom konventionella farmaceutiska mediciner, för att hjälpa till att bekämpa inflammation och för att lindra onödigt lidande.

Många läkare är överens om att dessa olika typer av holistisk sjukgymnastik kan spela en roll i att hjälpa patienter återfå sin självständighet och hälsa. Både holistiska och konventionella läkare är också överens om att patienter som har ett svårt fall av fysiskt trauma kan kräva ytterligare medicinska ingrepp som holistisk terapi inte kan ge. Dessa insatser kan omfatta läkemedel, såsom mer kraftfulla antiinflammatoriska läkemedel, eller kirurgi om fallet är verkligen svår. Även holistisk sjukgymnastik behandling kan vara till stor hjälp för många olika människor, det bör inte åberopas som den enda källan till sjukgymnastik behandling eller används uteslutande på egen hand utan ordentlig medicinsk rådgivning.

  • Sjukgymnastik program kan bidra till att främja läkning och återupprätta oberoendet förlorade mot sjukdom.
  • Gurkmeja kan agera som over-the-counter smärtstillande för att lindra inflammation.