Att få Källor och inspiration att spela Vampire: The Requiem

July 19

Vampyrer har varit en del av människors berättande traditioner i hundratals år. Vampire rör sig uppenbarligen med den gotiska traditionen och en bekant moderna inställning, så vissa källor är mer inflytelserika än andra. Vissa titlar i den här artikeln inte nödvändigtvis har vampyrer men är tematiskt eller dramatiskt lämplig för övervägande.

Funderar du på att skönlitteratur för informations

Följande skönlitteratur är hjälpsamma som informationskällor för ditt spel:

 • Vampyrkrönikan av Anne Rice. Ett av den moderna fiction mest populära poster i vampyrgenren, är dessa böcker förmodligen mer lästa än sina inflytelserika föregångare. De tre första titlarna i serien är den mest lämpade för Vampire, som senare böcker i serien växer mer episk skala och mer involverad med Främlingen utkanten av övernaturliga världen.
 • Dracula av Bram Stoker. Detta är den som startade det hela, som bygger på verkliga historia och östeuropeiska lore att göra vampyren en samtida monster.
 • "The Vampyre" av John Polidori. Denna novell utan tvekan var det första moderna användningen av vampyren som en kännande varelse (som tidigare inkarnationer av vampyrer var lite mer än blod-dricka lik). Möjligen homoerotic, kom den här historien ur en grupp vänner som inkluderade Lord Byron (på vilken Vampyre, Lord Ruthven, modelleras), Percy Shelley, och Mary Shelley, som gjorde några små bidrag till gotiska och romantiska rörelser själva.
 • "Carmilla" av J. Sheridan LeFanu. Ett underbart exempel på idén om vampyrer gömmer bland sina byten, Carmilla (eller Millarca, eller ...) flyttade in och ut ur livet för sitt byte, kommer tillbaka och återuppfinna sig själv som deras minnen lämnade hennes härjningar bakom. "Carmilla" har sexuella övertoner på samma sätt som Polidori "The Vampyre" ytterligare inrättande av vampyren som en sensuell metafor.

Följande arbeten kan också hjälpa till att inspirera en stämning för ditt spel:

 • Skräck och avsky i Las Vegas av Hunter S. Thompson
 • Train och Filth av Irvine Welsh
 • Fåfängans fyrverkeri av Tom Wolfe
 • Den unburied av Charles Palliser
 • The Great Gatsby och The Beautiful and Damned av F. Scott Fitzgerald

Följande filmer som betyder

Följande filmer kan ge både information och humör element för ditt spel:

 • Nosferatu, antingen den ursprungliga FN Murnau version featuring Max Schreck eller Werner Herzog versionen med Klaus Kinski. För konstiga, oroliga vampyrer med egen underlighet och sinnesförvirring, kan du inte slå berättelse om greve Orlock.
 • Shadow of the Vampire starring John Malkovich och Willem Dafoe. På tal om weirdness, den här filmen skildrar inspelningen av den ursprungliga Nosferatu, ringer många delar av produktionen i fråga. Var filmen förbannade? Har det övernaturliga verkligen plåga besättningen? Var Schreck verkligen en vampyr själv?
 • The Lost Boys starring Jason Patric, Kiefer Sutherland, Corey Haim och Corey Feldman. Medan det ibland förfaller till pamflett och läger, är detta en skräckfilm på hjärtat, särskilt när det gäller behandlingen av vampyrer. Den fast nästan på egen hand den moderna vampyren som en höft, coola, och motkultur ikonen, ungefär som rebellerna och antiheroes av den romantiska rörelsen.
 • Nära Mörk starring Lance Henriksen och Bill Paxton. Vill vara rädd av vampyrer vars handlingar har ingen moralisk ansvarighet? Se den här filmen.
 • Hungerstarring Catherine Deneuve och David Bowie. Att föra vampyren-as-sexuella-metafor begrepp till den stora skärmen, är detta en av de mest sensuella vampyrfilmer som någonsin gjorts. Det öppnar också med en cameo prestanda genom Bauhaus, för de som gillar lite musikalisk motkultur med sin film.
 • Den filmatisering av Anne Rices Intervju med Vampire, starring Tom Cruise och Brad Pitt, förtjänar omnämnande, liksom Francis Ford Coppolas Dracula, men båda verken nämns i fiktionen avsnittet.

För att få ytterligare inblick i de personliga politik och korruption typiska bland vampyrer, kolla in dessa filmer: Farligt begär, Blade Runner, Mulholland Drive, The Manchurian Candidate, Sjätte sinnet, Croupier, Casablanca, och Amadeus.

Lyssna på vampyr-stil musik

Det blir stingslig här: Så många band som är populära vid en given tidpunkt försvinna spårlöst strax efter deras popularitet toppar. Som sådan kommer vi bara beröra några musikaliska genrer och diskutera deras tillämplighet, som listar några viktiga artister och kompositörer.

 • Klassiskt: Någon äldre som har tillbringat över ett århundrade bland de odöda har förmodligen en större kunskap om klassisk musikal än populärmusik. Med sina intrikata arrangemang av instrument och noggrann sammansättning, är klassisk musik arketypen ljudet av både elegans och konspirations spänner århundradena. Som du kanske tror, ​​requiem är utmärkta exempel på dessa typer av musik. Rekommenderade kompositörer inkluderar Beethoven, Bach, Dvorak och Mozart.
 • Punk: Punk ursprungliga sound steg ut ur en önskan att göra uppror mot status quo och synas och höras gör det. Även punk inte har åldrats särskilt graciöst, har det åtminstone behållit sina hokey pop känslor, förlorar bara ironin av sådan tillgänglighet. Punkband att inte missa inkluderar Sex Pistols, the Damned, de Misfits, och Black Flag.
 • Goth: Det blir inte mer vampiric. Texter om fladdermöss, blod och vampyrer flirta med religiösa, hedniska, eller till och med hädiska övertoner, alla sätta upp mot en bombastisk vägg av ljud som är tung på slagverk och disharmoniska gitarrer. Nyckel goth band (även om många av dem förnekar det) inkluderar Sisters of Mercy, This Mortal Coil, Tro och Muse, Switchblade Symphony och Bauhaus.
 • Hej, vilka är vi att berätta vad musik att lyssna på? Ingen tvekan om du har din egen musiksmak och dina egna idéer för att använda en viss sång för att markera dina Vampire erfarenheter. Du behöver inte ens att begränsa dig till "vampyr musik." För dig, kanske en viss Johnny Cash eller Public Enemy sång passa en viss berättelse eller krönika långt bättre än Concrete Blonde s "Åderlåtning" någonsin kunde.