Att välja ett barns första Pet

March 16

När du väljer ett barns första husdjur, folk tänker ofta först av små djur såsom gerbiler, hamstrar, kaniner och kycklingar. Även små djur faktiskt kan göra stor sällskapsdjur för ansvariga, mjuka barn, de är inte standard perfekta husdjuret för alla barn.

Om du letar efter ett barns första husdjur, anser att små djur:

  • Inte bond med barn på samma sätt som hundar eller ens katter gör.
  • Är känslig. Om ett barn vill peta, prod, och bära runt - eller ens drop - ett litet husdjur, kan tragedin resultera.

Många små djur har svårt skadade eller dödade oavsiktligt genom vårdslös eller klumpiga hantering av ett litet barn, och många små barn har blivit biten och riven av små djur som försöker försvara sig. Det finns inget snabbare sätt att stänga ett barn bort av djurägande som en skarp bett från en hamster eller ett ljud skrapa från en kanin förvränga för säkerheten.

  • Är inte mer disponibel än hundar eller katter. Men många människor ser smådjur på det sättet, vilket är varför så många är övergivna. Skicka inte anta ett litet djur för att testa ett barns beredskap för ett husdjur och sedan överge djuret (eller ännu värre, låt den gå under) bara för att bevisa att barnet inte är redo för djurägande.

Å andra sidan, för att barn som är ansvarsfull och mogen nog att förstå hur man hanterar ett litet djur med säkerhet och omsorg kan faktiskt få en hel del glädje och även utbildning från ett litet sällskapsdjur.

Vid beslut om ditt barn kan vara mogna och ansvarsfulla nog att hantera och hjälpa vård för ett litet djur, tänka på följande:

  • Ålder: Alla barn kan leva med ett litet djur, men barn yngre än 7 får inte kunna fysiskt hantera ett litet djur. Låt dem titta men inte röra, såvida du håller djuret och låta barnet att klappa den medan du behåller kontrollen.
  • Mognadsgrad: Är ditt barn en vuxen i miniatyr? Har ditt barn har en tendens att tappa kontrollen, ha vredesutbrott, eller prova våghalsiga stunts? Är ditt barn samordnade eller benägna att släppa saker eller förlora koll på vad han gör? Utvärdera om ditt barn gör smarta beslut på egen hand, eller om hon har en bra känsla för vad som är säkert för sig själv och andra. Var realistisk om ditt barns mognadsgrad innan du ger honom eller henne att lilla gerbil eller kanin som husdjur.
  • Ansvarig natur: Har ditt barn spela lugnt, agera lugnt och ha empati för små varelser? Om så, kan ditt barn vara en bra match för ett litet djur. Men om han inte är ansvarig för sina egna handlingar ännu, kommer sannolikt att ta ett litet djur ute utan att fråga, eller kanske bara vill se vad som händer om hon skjuter marsvin ner uppfart på en skateboard, vänligen skona den stackars varelsen och vänta tills barnet är villiga och kapabla att upprätthålla självkontroll och följer reglerna.

Alla husdjur i alla hushåll åligger den vuxna, och vuxna måste vara den ultimata vaktmästaren. Barn kan lära sig mycket om ansvar genom att ta hand om ett litet djur, men om de glömmer att rengöra buren eller byta vatten, måste den vuxna vara vaksam nog att ingripa och se till att dessa viktiga jobb uppnås, ett eller annat sätt.