Hur Länk Forwarding Klasser till Classifiers i Junos

March 17

De differentierade tjänster Code Point (DSCP) värden präglar trafik och speditions klasserna (och motsvarande köer) kan du klassificera den trafiken så att du kan behandla det på lämpligt sätt. För att dra ihop dessa två stycken, konfigurerar du beteende aggregat (BA) klassificerare, refererar definierade spedition klasser:

Logiken du € re försöker konfigurera är

Om trafiken har ett DSCP värde som matchar vissa mönster,
Skicka sedan att trafiken till en viss kö och
tilldela en viss förlust prioritet

Koden du använder för att konfigurera den är

[Redigera klass of-service]
klassificerare {
DSCP DSCP-klassificerare {
forwarding-klass cos-voice {
förlust prioritet låg kod-poäng ef;
}
forwarding-klass cos-video {
förlust prioritet hög code-points CS1;
förlust prioritet låg kod-poäng af31;
}
forwarding-klass cos-buscrit {
förlust prioritet låg kod-poäng af41
}
forwarding-klass cos-noncrit {
förlust prioritet hög code-points cs5;
förlust prioritet låg kod-poäng af13;
}
}
}

Denna konfiguration skapar dina matchförhållanden, och den tilldelar trafik som uppfyller dessa villkor till en av de angivna spedition klasser, vilket i sin tur Maps till en viss utgående kö.

Specifikt anger denna konfiguration att någon trafik som har ett DSCP värde ef (motsvarande en bit mönster av 101.110) bör ges en förlust priortyof låg och tilldelas till vidarebefordran klass som kallas cos-röst. I grund och botten, du € re att säga att all trafik som är markerad som skyndsam spedition är rösttrafik, och att trafiken shouldnâ € t tappas, så du € re ge det en låg prioritet förlust.

Att trafiken sedan som inkallats till röstvidarebefordran klassen, vilket motsvarar köa 5 på routern. I huvudsak, du € re dumpning all din rösttrafik till en enda kö med förväntningen att du € ll avsätta en viss procent av din totala bandbredd till att trafiken.

Denna konfiguration klassificerar också videotrafik. I fallet med video, vill du minimera fördröjning och jitter eftersom den påverkar videokvalitet, men den typ av trafik är sådan att itâ € s inte så avgörande för din verksamhet som en röst trafiken på nätverket. I det här fallet vill du tilldela den till en säker vidarebefordran klass.

I själva verket kan ditt nätverk har flera källor video. Föreställ dig att videouppspelning från en server som används för att skicka levande stockuppgifter till ett antal olika grenar i ditt företag. Eftersom beslut fattas utifrån dessa data, vill du vara säker på att strömmen är oavbruten.

Samtidigt är en annan video skickar utbildning eller annan företagsinformation som är mindre kritisk. Även om du vill att strömmen ska vara oavbruten, om du € re tvingas välja mellan att en och strömmande aktiekurser, du vill bevara aktiekurser.

Så här konfigurationen sätter en förlust prioritet för högt på utbildning video och en låg prioritet förlust på aktiekurser. Under tider av överbelastning, är mer sannolikt att påverkas och därmed skydda de högre prioriterade aktiekurser träningsvideo.

För dessa vidarebefordra klasser, ingen schemaläggare definierad än. Du måste explicit konfigurera en schemaläggare i Junos OS innan speditions klasserna blir användbar. Almanackor tilldela rutt resurser till speditions klasser; utan resurser, förblir en vidarebefordring klass bara ett koncept.