Rengöring Bilstolar utan vatten

February 28

Rengöring bilbarnstolar kan vara lite av ett besvär i den bästa av tider. När du har inget vatten, verkar det bara bli värre. Det är, om du inte vet knepen till rengöring bilsäten utan vatten. Förvånande nog är det fortfarande relativt lätt att göra. Relativt lätt, men lite svårare än det skulle vara om du använde vatten. Med detta sagt, är det möjligt att få jobbet gjort. Allt du behöver göra är att följa dessa enkla steg och riktlinjer, och du kommer att ha din bilbarnstol ren igen.

  1. Börja dammsugning. Vid rengöring en bilbarnstol utan vatten, är det oftast bäst att börja med att dammsuga den noga först.
  2. Få en renare. Gå till en Biltema och köpa en burk med spray skum kommersiella rengöringsmedel som har utformats för mattor i bilarna. Även om du kan använda den skummande matta renare som är avsedd för bostäder, kommer det inte att fungera lika bra som de som utformade för bilar.
  3. Välj rätt tid. Välj rätt tidpunkt på dagen, eller rätt dag för att göra jobbet. Dagen ska antingen vara en skuggig, mulet och sval dag, eller om du behöver göra arbete tidigt på morgonen, eller senare på natten. Du vill inte göra det här i den varma solen, eller produkten torkar för fort och inte fungerar.
  4. Arbeta liten. Har ett litet område i taget, innan man går vidare till nästa. Inte skum hela bilen på en gång och räknar med att göra ett bra jobb. Även om det kan ta dig en dag eller två för att göra hela bilen, kommer det att vara värt det i slutändan.
  5. Arbeta snabbt. Produkten fungerar genom att spraya vitt skum på ett säte, och med hjälp av en plast "borsthuvud" för att arbeta in det i några dåliga fläckar. Skummet lyfter sedan smutsen ut ur sätet (eller mattan) material när det torkar. Skummet torkar ganska snabbt, så inte vandra ut och låt det sitta i flera timmar. Kom ihåg att endast använda tillräckligt för att arbeta på fläcken, eftersom du använder för mycket kan suga in sätena, och det kan vara svårt att ta bort och eventuellt skada sittdynor.
  6. Borste, då vakuum. När skummet är torr, borsta den och sedan dammsuga upp det. Men var försiktig eftersom materialet fortfarande kan ha en del av lösningsmedlet i den. En dag eller två efter att du har rengjort skum upp, vakuum den igen för att se till att du får allt. Dessutom lämnar fönstren öppna efter rengöring för att låta bilen luften ut.
  7. Rökning! Några av dessa produkter är brandfarligt, så var försiktig när du använder dem. Om du röker, då inte röker när du använder produkterna.

En annan metod som du kan använda för att rensa upp några mindre mässar med är att sprida lite bakpulver (natriumbikarbonat) runt. Strö pulvret runt och sedan torka upp det med en stor handduk. Detta bör bidra till att undanröja många av de mindre mässar att barn kan göra i bilen.