Förstå Storytelling som går med Vampire: The Requiem

March 2

Handlingen att få tillsammans med en grupp vänner för att spela Vampire: The Requiem, där du berättar sagor om vampyrer, kallas Storytelling. Storytelling är en interaktiv form av underhållning under som ingen spelare har full kontroll. Ingen vet precis hur din kollektiva historien kommer att visa sig. Som grupp du bestämmer hur du som en kollektiv och som individer, svar baseras på händelser som uppstår som historien utspelar sig.

Att veta vad du behöver för att spela

Innan du börjar spela Vampire: The Requiem, måste du samla några objekt tillsammans.

  • Din karaktär, som du skapar med din fantasi. (Glöm inte din fantasi!)
  • En bit papper kallas en karaktär blad som registrerar all information om ditt alter ego, en penna för att föra register över vad som händer med din personlighet, och din fantasi. Vi erbjuder ett tomt tecken blad på baksidan av denna bok.
  • Vissa 10-sidiga tärningar, som finns på de flesta hobby butiker i din stad, eller på spelavdelningar i stora bokhandlar. Du behöver så många som 10 av dessa tärningar för varje spelare.
  • World of Darkness Rulebook från White Wolf, som ger de grundläggande reglerna som alla spel bygger på.

Om du vill blanda upp saker lite, kan du spela eller kämpa mot spöken, varulvar, trollkarlar eller andra fantastiska varelser, som alla finns i World of Darkness, som skapats av White Wolf. Din lokala hobby butik eller bokhandel bär andra spel som kallas Werewolf: The Forsaken och Mage, både av White Wolf. Dessa böcker är precis som Vampire; de ger all den information och regler som du behöver för att spela olika typer av moderna monster.

Du behöver absolut World of Darkness Rulebook. Det ger de grundläggande regler som alla spel bygger på. Om din karaktär springer efter en fiende, oavsett om du spelar en vampyr, varulv, eller magiker, reglerna för att avgöra om du fånga honom är i World of Darkness Rulebook. Allt börjar med den här boken, och du bör också.

Presentation av Storyteller

En person i din grupp antar mer ansvar än resten. Han eller hon kallas Storyteller. Den Storyteller lär de flesta av spelets regler och utarbetar grundläggande tomter som uppstår till din grupps tecken. Han har inte tyranniska kontroll över dina karaktärer eller vad som händer med dem; deras öde är fortfarande en delad fenomen. Snarare Berättar beslutar i förväg en grundläggande serie av händelser som kan hända med din vampyrer, och spelarna reagerar på dessa situationer utifrån sina karaktärernas personligheter.

Till exempel kan dina vampyrer lära sig att andra förbannade varelser i staden har visat sig från sina gömställen under dagen och vände sig till aska. Den lokala odöda samhället är livrädd. Kanske ett monster-jägare har upptäckt vampyrer existens och försöker förgöra dem alla. När tecknen "vila avbryts abrupt en dag, hur gör de reagerar när främlingar drar dem från sina gömställen att utsättas för dagsljus? Har de attackera inkräktare? Försök att upptäcka vem som ligger bakom det hela? Prata med inkräktarna? Använd skrämmande befogenheter att gömma innan de fångas? Bara du som spelare får bestämma, medan berättare vet vad som kan hända härnäst i berättelsen utifrån dina reaktioner.

En kollektiv historia berättas när action och reaktion skapar en kedja av händelser. Att kedjan kunde ha en avsedd slut på en rad möjliga finales. Kanske visar det sig dina karaktärer överleva den första försök att förstöra dem, och de lär sig att en av de lokala odöda är faktiskt bakom det hela. Nu denna förrädare måste hittas och konfronteras, men vad är hans hemlighet och varför skulle han våga gå så långt som att ångra sin egen sort? Det är för alla spelare och Storyteller att avgöra.

The Storyteller, då, är som en ringmaster på cirkus. Han introducerar ständigt nya handlingar och händelser som alla andra svarar. Medan varje spelare skapar och porträtterar bara ett tecken, skapar Storyteller och porträtterar alla andra som din karaktär möter. Det är ett stort ansvar, men det är också väldigt kul.

Det finns ingen vinnare eller förlorare i en Storytelling spel. Målet är att alla ska njuta sig själv. Spelare bör inte vara personligen antagonist mot varandra, eller mot Storyteller, något mer än de skulle i ett monopolspel eller Hearts. Alla är i det för att ha en bra tid och berätta en historia. Det betyder inte nödvändigtvis att alla dina vampyrer alltid komma överens. De kan kivas och fejden eller vara närmast allierade. Oavsett vad, men spelarna måste alltid respektera varandra och deras karaktärer så en bra tid hade alla.