Vad är en Flipbook Animation?

March 1

En blädderbok animering är en enkel typ av animation skapad genom att visa flera bilder i följd så snabbt att de verkar för att bilda en sekvens. Den vanligaste metoden är genom att skriva ut bilder på sidorna i en bok, som sedan kan vändas eller bläddrade snabbt. En blädderbok animering är också känd som en kineograph eller tumme bok. Flipbooks och liknande anordningar var viktiga tidiga förstadier till film animation. Av denna anledning, många animatörer och animation fans har en förkärlek för blädderbok formatet.

Strax efter uppfinningen av fotografi 1826, fotografer och uppfinnare började studera de principer som skulle leda till rörliga bilder. Primär bland dessa var ihållande vision, en fysiologisk fenomen där det mänskliga ögat behåller en bild för en tiondels sekund efter att ha sett den. Om en rad bilder som visar en sekvens av rörelser visas tillräckligt snabbt, skapar det en illusion av ständig rörelse till betraktaren. Denna princip gör det möjligt att skapa filmer, både fotografiska och animerade, som består av flera stillbilder. Den första tillämpningen av detta begrepp, var dock blädderbok.

Rita på tidigare försök, den engelska John Barnes Linnett först patenterat blädderbok, som han kallade ett kineograph, 1868. Flipbook animation blev snart en populär nyhet i hela Europa, USA, och den utvecklade världen. Den mest utbredda formatet var ett häfte liten nog att passa in i ett barns hand. Varje sida i häftet hade en dragen bild eller fotografi som var en del av en större sekvens, ofta en kort berättelse med en humoristisk vinkling eller slutar. Användaren skulle hålla häftet i en hand och snabbt bläddra sidorna med tummen på den andra handen, vilket gör att sekvensen för att "spela".

Som 19th century bar på, det fanns arbete för att mekanisera processen för blädderbok animation. Detta uppnåddes slutligen med 1894 uppfinningen av Mutoskop American fotografiska pionjär Herman Casler. Den Mutoskop presenterade en sekvens av bilder på kort som kan avancerade med hjälp av en hand vände vev. Denna myntstyrda enhet var en av många som var populära i öre arkader vid sekelskiftet av 20-talet. Den visuella och ämnet var ibland krati, vilket leder till moraliskt fördömande av tekniken; ändå förblev det populärt tills den ersattes av rörliga bilder ett par år senare.

Tryckta flipbooks, tiden förblev populär som barns nyheter, eftersom de var lätta att använda och billig att tillverka. Många barnböcker och tidskrifter har dem i hörnen på sina sidor, där de lätt kan vänt. Animatör kommer ibland innehålla en hyllning till blädderbok animation i sina filmer eller TV-program. En scen i 1988 filmen Vem satte dit Roger Rabbit, till exempel, har titeln karaktär bläddra genom fotografier så snabbt att betraktaren ser dem som en animerad sekvens. I en 2002 episod av The Simpsons, var den öppna scenen i familjen rusar till soffan animerad i en blädderbok stil.

  • Book animering ses genom att titta på varandra följande bilder i en snabb rörelse, så att de verkar för att bilda en sekvens.
  • År 1894, Herman Casler uppfann Mutoskop, vilket mekaniserade processen blädderbok animation.