Vad är vanliga orsaker till muskelsvaghet och trötthet?

March 15

Muskelsvaghet och trötthet är faktiskt två olika förhållanden, även om de kan orsakas av liknande problem i vissa fall. Det finns ett stort antal potentiella orsaker till dessa symtom, bland annat sjukdom, en muskel pull eller tår, och överanvändning. Brist på vissa mineraler i kroppen, muskel svinn på grund av bristande användning, och nervsystemet förhållanden kan också leda till dessa problem. I vissa fall kan muskeltrötthet helt enkelt bero på otillräcklig sömn eller utmattning, även långsiktiga symptom kan vara ett tecken på något mer allvarligt.

Svaghet uppstår när muskeln ISNA € t kunna ge sin normala styrka. Detta inträffar vanligtvis, till exempel efter en lång träning där muskeln blir ömma eller trött under en tidsperiod. Detta går oftast bort naturligt när muskeln har hunnit återhämta sig.

Sann muskelsvaghet, där muskeln blir varaktigt svag, är ett mer allvarligt tillstånd. Om en muskel blir gradvis svagare med tiden, kan detta vara ett tecken på en rad hälsoproblem, inklusive en nedskrivning i nervsystemet som påverkar signalerna till muskeln, sjukdomar såsom celiaki, och tillstånd såsom fibromyalgi. I de flesta fall är en gradvis försvagning av en muskel thatâ € s som regelbundet används anledning till ett besök på en läkare för en utvärdering.

Muskelsvaghet och trötthet, även om det liknar, har märkbart olika symptom. Trötthet är när musklerna känner dig trött eller saknar energi. Detta kan orsakas av den person som överarbetad, att inte få tillräckligt med sömn, eller allmänna hälsoproblem, såsom vanlig förkylning. Vanligtvis kommer tröttheten försvinner när problemet är åtgärdat. Om det doesnâ € t bli bättre inom ett par veckor, men bör individen ser en sjukvårdspersonal.

Några av de allvarligaste orsakerna till muskelproblem inkluderar en sjukdom som påverkar levern eller njurarna, diabetes, eller hjärtsvikt. Alla tillstånd som begränsar blodflödet till musklerna kan orsaka en känsla av svaghet. Problem med sköldkörteln är också kända för att orsaka svaghet och trötthet.

Både kroniskt trötthetssyndrom och fibromyalgi kan orsaka dessa typer av symptom. Dessa förhållanden kan vara svåra att diagnostisera, så svagheten kan vara närvarande under en lång tid innan dess orsak bestäms.

  • Celiaki kan vara orsaken till successiv muskelförsvagning över tiden.
  • Ett barn som lider av trötthet och svaghet kan vara mottagliga för fallolyckor.
  • I vissa fall kan kroniskt trötthetssyndrom vara orsaken till någons brist på energi.
  • Trötthet är vanligen orsakas av överansträngning.
  • Uttorkning och brist på rätt kost kan orsaka muskelsvaghet i hela kroppen.