Vad är kopplingen mellan JFK och kubanska cigarrer?

March 21

Det kan ses som den ultimata representationen av ordspråket, "Gör som jag säger inte som jag gör." År 1961, president John F. Kennedy (JFK) införde ett totalt handelsembargo med Kuba. Men innan så gjorde han säker på att han hade tagit hand om sina egna begär. Medan resten av Amerika nekades sin favorit kubanska cigarrer, gjorde JFK säker på att han inte skulle gå utan.

Handelsembargot med Kuba ägde rum kort efter Amerika försökte åter invadera Kuba 1961, känd som Grisbukten invasion. Vid tidpunkten Pierre Salinger var JFK: s pressekreterare. Salinger var själv en ivrig cigarr rökare och en fläkt i synnerhet kubanska cigarrer. JFK var också en rökare av kubanska cigarrer och kallade Salinger in i hans kontor på en oerhört viktig uppgift. President Kennedy krävs Salinger att hitta honom minst 1000 H. Upmann Petit Upmann kubanska cigarrer. Upmanns är krämig, släta kubanska cigarrer med något av en bit om dem. JFK ville 1000 av dessa kubanska cigarrer av nästa morgon.

Salinger var bekant med många cigarrbutiker och gjorde ett frenetiskt sökande samma kväll. Nästa dag gick han in i president kontor med cirka 1.200 kubanska cigarrer. Så snart JFK såg att han nu hade en ganska bra lager, öppnade han en låda och tog fram ett dokument och snabbt undertecknat det. Dokumentet var en order som förbjuder alla kubanska produkter till USA. Denna handelsembargo fortfarande existerar i dag.

Även om dessa kubanska cigarrer var inte tekniskt olagligt, Salinger skulle i framtiden upphandla olagliga kubanska cigarrer för VD. År 1962 reste Salinger till Moskva för att träffa den sovjetiske ledaren Nikita Chrusjtjov. Vid slutet av mötet Chrusjtjov presenterade Salinger med 250 kubanska cigarrer. Salinger visste att ta dessa kubanska cigarrer tillbaka till USA var olagligt. Han visste också att han hade en speciell presidentdiplomatpass skulle det inte finnas några problem vid den amerikanska tullen.

När Salinger räckte de kubanska cigarrer över till JFK, var presidenten sägs vara chockad. Han beordrade Salinger att överlämna dem till chefen för tullen. Han berättade också Salinger att se till att han fick ett kvitto för dem, eftersom han inte längre litade Salinger i fråga om att cigarrer. När Salinger frågade vad JFK avsikt att göra med cigarrer, svaret var att han skulle förstöra dem. Till vilken Salinger skeptiskt svarade att han visste presidenten skulle förstöra cigarrer, "en efter en."

  • Vita huset, hem för USA: s president.
  • President Kennedy hade många kubanska cigarrer i hans besittning innan de inför ett embargo mot Kuba.
  • USA har för närvarande ett handelsembargo mot Kuba.