Vilka är de bästa tipsen för att göra en Pear sallad?

May 22

Det finns så många olika typer av päron sallad som det finns kockar för att göra dem. Pear sallader har normalt konserverade eller färska päron, och mest också innehålla någon form av ost, men utöver det, variationer i överflöd. En riktigt bra man använder en balans av kvalitet ingredienser det lagret smak och konsistens; ingen del ska dominera. Det är särskilt viktigt att inte utstyra salladen, oavsett om det innehåller majonnäs, vinäger, eller olja.

Om tiden är knapp, kan den enklaste päron sallad av alla fortfarande förbättra en måltid. Konserverade päron inbäddat i Boston Bibb salladsblad och toppad med en liten sked majonnäs kombinera söt smak med krämig konsistens och crunch. För att göra denna sallad sjunga, kan lite curry och ingefära röras i majonnäs med en sked av hackade valnötter beströdda ovanpå. Päron packade i sin egen saft är ett bättre val för detta päronträd sallad; de förpackade i tjocka, sötsliskig sirap tenderar att överväldiga de andra smakerna.

Färska päron sallader kräver lite mer ansträngning, men resultaten är väl värt det. Börja med kvalitet ingredienser - välj päron utan blåmärken eller mjuka fläckar; en bra, importerad roquefortost; och första press, jungfruolja. Vissa kockar tunt skiva päron och spiral dem runt plattan; andra föredrar att hacka dem i stora, tärnade kuber. Vid denna punkt, kan en ny päronsallad gå i ett antal riktningar.

En bra höst päron sallad kanske har pekannötter, valnötter eller andra nötter med en glasyr av socker. Vissa kockar lägga lite torkad frukt, såsom torkade tranbär eller körsbär, eller ens gyllene russin; för dem som inte kan äta nötter, kan den torkade frukten ersätta. Färska päron sallad gifter sig särskilt väl med en olivolja dressing slipas med fikon eller balsamvinäger och lite hackad vitlök. Huruvida päron och andra ingredienser läggs ut konstnärligt på en duk av salladsblad eller grov hackade och kastade med sallad är upp till kocken.

Den söta kritan av päron kan förbättras genom tillsats av krämig avokado i sallad eller blandas i olja och vinäger dressing. Istället för Roquefort, kan användas feta eller ens skarp cheddarost. En bädd av färsk baby spenat ger salladen en unik smak, liksom en liten handfull juvelliknande granatäpplekärnor som erbjuder en syrlig komplement.

Kom ihåg att det bästa päron sallad erbjuder fräscha, felfria ingredienser. Det är bäst att fokusera på vad som är i säsong och lokalt tillgängliga. Vissa kockar skriva ner sina mest framgångsrika päron sallad uppfinningar, medan andra knäppa en bild av presentationen som en påminnelse.

  • Vissa människor strö skarpa cheddarost ovanpå päron sallader.
  • Granatäpplekärnor erbjuder en syrlig komplement till ett päron sallad.
  • Pear sallader vanligtvis inkluderar burk eller färska päron.
  • En karamelliserad päron med sallad, ädelost och valnötter.
  • Roquefort, som är känd för sin stickande lukt och fuktig, krämig konsistens, är en vanlig tillägg till päronsallad.
  • Valnötter är ofta läggs till päron sallader.