Vad är Anonym autentisering?

May 21

Anonym autentisering är processen för att bekräfta en användares rätt att få tillgång till en webbsida eller en annan tjänst. Till skillnad från traditionell autentisering, vilket kan kräva referenser såsom användarnamn och lösenord, tillåter anonym autentisering för användare att logga in på systemet utan att utsätta deras faktiska identitet. Den mest avgörande nytta för anonym autentisering är bevarandet av personlig säkerhet och trygghet när de gör affärer på nätet. Detta innebär både personliga och yrkesmässiga överväganden, men det viktigaste är att skydda användarens identitet på Internet, tillsammans med att förebygga andra individer från att ha möjlighet att spåra och identifiera användare online.

För att förstå vikten av anonym autentisering vid överlämnande av information över Internet, kan man överväga exempel på ett webbforum för avsikt att låta proffs att ställa och besvara frågor om spjutspetsteknik. Om varje användare av forumet tvingades att logga in och identifiera sig varje gång han gjorde ett inlägg, kan andra användare av forumet enkelt spåra hans utstationering vanor, samla in information om sina frågor och använder den för att fastställa vilka typer av projekt både individen och hans företag arbetar för närvarande på. Detta skulle kunna skapa en allvarlig säkerhetsöverträdelse bland utvecklingsteam i näringslivet. Med anonym autentisering, kunde varje användare inte spåras eller identifieras, skyddar både sin identitet och all information som kan samlas ihop genom att spåra sin utstationering historia.

Ett annat bra exempel involverar skydd av barn som surfar på nätet. Att hålla ett barns identitet skyddas med anonym autentisering minskar risken att han eller hon kan dra till sig uppmärksamhet från rovdjur och andra skrupelfria individer på nätet. Genom att skydda Internet Protocol (IP) adress och undvika behovet av att logga in med ett användarnamn och lösenord, kan barnen surfa på nätet med mycket mer säkerhet. Utan ett identifierande funktion såsom ett namn, ett användarnamn eller en IP-adress för att haka på, kommer illvilliga har en mycket svårare tid spårning och övervakning någon specifik barns beteende.

När det gäller genomförandet, det finns ingen verklig skillnad mellan en användare som har verifierats anonymt och en som inte har bestyrkts alls. På grund av detta, kan webbplatser som utnyttjar anonym autentisering placera inga riktiga begränsningar på de personer som har tillgång till webbplatsen. Webbplatser som använder denna inställning är lite som offentliga maskerader; alla kan få tillgång, men ingen kan någonsin identifieras.

  • Anonym autentisering tillåter användare att skydda sin identitet.
  • Användare kan tillåtas att logga in på en webbsida eller webbtjänst utan att avslöja personlig information.