Vad är en Warehouse Forklift?

May 26

En lager gaffeltruck är en typ av truck utrustning avsedd för placering och utvinning av varor inom en lagerinställning. Hissar av denna typ kan vara utrustad med en uppsättning gafflar eller knivar som är perfekta för glider under en pall och försiktigt lyfta för transporten till en annan plats, eller med klämmekanismer som gör det möjligt att förstå sidorna av en plan eller container och flytta den med lätthet. Flera olika typer av truckar falla i den breda kategorin av lager gaffeltruck, eftersom olika utföranden kommer att bli mer effektiva i olika typer av lagerinställningar.

Även om det finns vissa skillnader i design, kommer den typiska lager hissen har några grundläggande egenskaper. En har att göra med förmågan av hissen att röra sig över lagret golvet. Hissar av denna typ är i allmänhet inte utformade för att röra sig över ojämna ytor, till skillnad från gaffeltruckar konstruerade för användning på byggarbetsplatser. En lagerlyft sport normalt en design som har huvuddelen av utrustningen nära marken, kräver ganska nivå terräng att flytta effektivt.

En annan vanlig egenskap hos ett lager gaffeltruck är den stora lastkapaciteten på enheten. De flesta hissar av denna typ kommer att kunna lyfta och bära laster på upp till £ 40.000. (18.144 kg), vilket gör dem idealiska för att flytta stora maskiner komponent som används i många fabriker samt transportera stora lägenheter av färdiga varor. Eftersom många lagergaffel mönster kräver införande av solida däck för att stödja vikten innebär detta rörliga objekt som är tunga och skrymmande kan åstadkommas med relativ lätthet. Vikten av hissen själv är vanligen tillräcklig för att balansera med de tyngre behållare eller föremål som transporteras, vilket ytterligare hämmar potentialen för hissen att välta.

Kostnaden för ett lager gaffeltruck beror ofta på den maximala lastbärande förmåga av enheten, samt vilken typ av utrustning och tillägg som följer med grund märke och modell. Att välja rätt lyft beror på vilken typ av affärsverksamhet utgör, vilken typ av material som måste flyttas till och från lagret, och om hissen drivs med fossila bränslen, el, eller en kombination av båda. Många mindre företag tycker att det är möjligt att köpa renoverade modeller som har restaurerats till fabriksstandarder för en bråkdel av kostnaden i samband med en ny hiss, och njuta lika många år i tjänst före byte blir nödvändigt.

  • Lager är vanligtvis fylld och lossas med hjälp av smala truckar som kan navigera byggnadens gångarna.
  • Inomhus truckar har normalt eldrivna motorer.
  • Lagertruckar är lyfttruckar som är utformade för placering och utvinning av varor inom en lagerinställning.