Vilka är de olika typerna av Prom frisyrer?

May 18

Medan prom mode förändras varje år, finns det några klassiskt utseende som alltid "in", och det inkluderar vissa bal frisyrer. Även om sådana stilar är inte populära för vardagsbruk, är de ofta väljs för tillfällen som är mer formellt.

Frisyrer som normalt kan verka gammaldags kan göra perfekta prom frisyrer med bara en liten uppdatering. Upsweeps är beprövade favoriter. Från ett perfekt fransk twist till löst nålas lås staplade högt på toppen av huvudet, upsweeps är mycket romantisk, speciellt om några lockiga rankor ramar in ansiktet och halsen. Dekorativa stift och barrettes lägga till denna charmiga stil och strass, faux pärlor eller små blommor och barnets andetag används för att accentuera utseendet.

En annan tidlös look populär bland olika bal frisyrer, är prinsessan stil, erkänd av sina högar av mjuka, spiral lockar. Hår från sidorna dras tillbaka löst, vilket gör några rankor nära hårfästet och öronen för att fly. Dessa rankor är också mjukt böjt och tillåts falla där de kan. Håret som dras tillbaka hålls på plats med en dekorativ klämma eller ett band. Resten av håret är böjt sedan lämnas att kaskad över axlarna. En tiara kan också tillsättas för att fullborda prinsessan utseende.

Göra det perfekta valet ur portföljen av bal frisyrer har mycket att göra med stilen på klänningar. Cascading lockar och tiaror är idealiska för korsettliv och full flödande kjol av en Cinderella stil balklänning, medan upsweeps går vackert med en sofistikerad slida, en underklänning eller en fotled längd cocktailklänning och ett pärlband.

Om din klänning har en invecklad och utsmyckad halsen, välja bland de enklare bal frisyrer. Tänk dig en klassisk updo eller något elegant om du har kort hår, så din frisyr inte kommer att konkurrera med din klänning. Om din klänning är mycket samtida eller är ganska ovanligt, kommer en klassisk stil inte så smickrande. Prom frisyrer bör komplimang balklänningar.

Om du är osäker på vilka frisyr att välja, besöka din stylist i god tid och titta igenom några böcker som visar detaljerade bilder av bal frisyrer. Du kan också hitta platser på nätet som erbjuder bilder på allt från de senaste prom frisyrer till klassiska frisyrer, och det finns gott om tidningar tillgängliga som presenterar de senaste trenderna. Du kanske vill leka med olika frisyrer för att se vad som ser bäst.

För dem som väljer att ha sina prom frisyrer som skapats av proffs, se till att boka möten i förväg. Prom night kommer naturligtvis att vara en mycket hektisk natt för lokala salonger, och de kanske inte kan pressa klienter i sista minuten. Det är också en bra idé att bära en knapp ner toppen så att du enkelt kan ta bort det utan att mussing håret när det är dags att glida in i din balklänning.

  • Cocktail klänningar kan bäras vid Proms.
  • Tiaror kan bäras vid Proms.