Vad är Berry Pie?

May 24

En berry pie är en dessert gjord med rutine bär bakade i en konditorivaror skorpa. Alla typer av bär kan användas för att göra ett bär paj, och det finns ett brett spektrum av stilar av bär paj som gjorts över hela världen, från syrlig jordgubbs Rabarberpaj med söta blåbärspaj. Diners och tillfälliga restauranger har ofta ett bär paj på deras dessert-menyn, och denna dessert kan också göras hemma. Många människor tycker om att göra bär pajer under berry säsongen, så färska bär gör en överlägsen paj.

Denna dessert börjar med produktion av bakverk för skorpan. Paj skal framställes genom blandning smör, mjöl, och en liten mängd vatten till en jämn deg, som kan rullas ut till en rund som används för att klä en paj tenn. Om degen har hanterats på rätt sätt, kommer det att vara lätt och fjällig vid slutet av bakningsprocessen. Berry pajer kan lämnas öppen, vilket innebär att ingen skorpa placeras ovanpå fyllningen, och de kan också stängas med en solid topp skorpa eller gitter, beroende på smaken av kocken.

Fyllningen framställes genom blandning bären av val med kryddor. Socker tillsätts ofta, tillsammans med vanilj, citronsaft och kryddor som kanel. Sötman nivån kan justeras för att smaka med tillägg av socker eller citron för att öka syrlighet. Eftersom bär tenderar att vara extremt saftiga, de flesta kockar lägger också ett förtjockningsmedel såsom mjöl eller majsstärkelse så att kakan inte kommer att visa sig fuktig. Detta hjälper också till att hålla paj tillsammans så att när den är skivad, behöver bären inte faller ut.

Medan bär pajer kan göras med en enda typ av bär, kan de också inkludera bär blandningar. Blandningar är populära i vissa regioner i världen, speciellt när intensiva eller speciellt söta bär används. En hallonpaj, till exempel, har potential att bli kladdiga, men när hallon blandas med boysenberries eller ollalieberries kommer pajen vara mer tårta och intressant. Bär kan också blandas med andra frukter som aprikoser eller äpplen för en blandad frukt paj.

Är ganska lätt att göra ett bär paj hemma. Bär kan erhållas från livsmedelsaffär och torghandel, plockade i trädgården, eller plockade på gårdar som ger kunderna möjlighet att välja sin egen frukt. Pajskalet kan vara ökända för att vara svårt att göra, men det är faktiskt inte så oerhört utmanande, med lite övning, och för människor som skräms, pajskal finns i den frusna delen av många matvaror. Berry pajer fryser också väl; kakan kan monteras och frysas att bakas vid en senare tidpunkt.

  • Alla typer av ätbara bär kan bakas in i ett bär paj.
  • Jordgubbar, blåbär och björnbär, som kan användas för att göra ett bär paj.
  • Majsstärkelse används ofta för att tjockna fyllningen i bär pajer.
  • Aprikoser kan användas med bär för en blandad frukt paj.
  • En bär paj.
  • Blåbär, vilket ofta görs i bär pajer.