Vilka är de olika typerna av kosttillskott?

May 21

Vissa typer av kosttillskott inkluderar antioxidanter, vitaminer, fetter, mineraler och proteiner. Rekommenderade typer kan variera beroende på vad en persons kost kan sakna. Kosttillskott är också ibland till en persons kost på grund av viss verksamhet de deltar i. Till exempel, idrottare ofta kräver mer kolhydrater i kosten eftersom kolhydrater kan öka energi.

I västerländska kulturer, dieter är vanligtvis hög i kolhydrater. Föreningar med väte, kol, och syre är i allmänhet delar av kolhydrater. I kroppen, kemiska processer bryta ned kolhydrater till glukos. Om kroppen inte upprätthålla sunda nivåer av glukos, kan diabetes förekomma.

De som vill undvika att få förkylningar och influensa virus ofta leta efter olika typer av kosttillskott, såsom antioxidanter. Antioxidanter är oftast består av växtextrakt. Dessa extrakt in i blodet och eftersom de cirkulerar, rensa upp fria radikaler. Fria radikaler är instabila föreningar som, i ett försök att bli stabil, försöker stjäla elektroner från andra molekyler. Som ett resultat, kan fria radikaler orsaka sjukdom och cellskada.

Vitaminer är vanligtvis bland de vanligaste typerna av kosttillskott. Vitamin utarmning i jord som används för att odla frukt och grönsaker och överdriven livsmedelsförädling har bidragit till en rad olika vitaminbrist som många människor upplever. Vitamin D är ett undantag, inte bara är det som finns i mjölk, är det också tillverkas av kroppen när den utsätts för solljus. Vitaminer är också viktigt att en persons kost för att upprätthålla organfunktioner.

Bra fetter, även känd som fettsyror, är något som många människor inte få nog av när det kommer till de olika typerna av kosttillskott som är nödvändiga för att deras kost. Dessa fetter finns i animaliska produkter, nötter, frön och några växter. Dokosahexaensyra (DHA) och eichosapentaenoic syra (EPA) är två exempel på nyttiga fettsyror. Specifikt, DHA och EPA är mycket viktiga för nerv- och hjärnfunktionen.

Mineraler är ofta anses vara bland de viktigaste av de olika typerna av kosttillskott. De är mestadels består av oorganiska föreningar och metaller. Friska ben och tänder i allmänhet hänföras till en hälsosam mängd mineraler i kosten.

Proteiner används för att bygga muskler och vävnad. Friskt hår och naglar är två fysiska indikatorer som en person kan få tillräckligt med protein i kosten. Förutom att hitta olika typer av kosttillskott som innehåller protein som ingrediens, kan människor också protein i livsmedel såsom kött, fisk, ägg, mejeriprodukter, frön, nötter och baljväxter.

  • Olika typer av kosttillskott.
  • Förutom att ta kosttillskott, bör människor äter högkvalitativa proteinkällor, såsom magert kött och låg fetthalt keso.
  • De flesta människor förvärvar mindre än 30% av deras behövs kalciumintag via mjölk och andra kostkällor.
  • Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) bibehåller minimal tillsyn av kosttillskott industrin.
  • Även D-vitamin bildas naturligt när huden utsätts för solljus, är det också i mjölk och kosttillskott.
  • Idrottare använder ofta protein och kolhydrater tillskott.