Vilka är de olika typerna av Buken Sträcker?

April 15

Vanligtvis är det viktigt att utföra buken sträckor innan träningen för att öka flexibiliteten och förebygga skador på bodyâ € s kärna. Det finns sex magmusklerna i människokroppen; deras uppgift är att stödja kärnan och stöd andning genom att hjälpa tryckluften ut ur lungorna. Generellt finns det flera typer av buken sträckor.

En typ av buken stretch är den enkla ab stretch. Det utförs genom att ligga på rygg med armarna platt på golvet rakt ovanför huvudet och benen rakt ut och platt på golvet. Ligga i detta läge, är baksidan välvda och positionen hålls i tio sekunder.

En annan typ av buken stretch är den stående ab stretch. Den utförs genom att stå rakt med fötterna axelbrett och höja båda händerna sakta framför kroppen tills de är ovanför huvudet. När händerna är ovanför huvudet, är det överkroppen böjs tillbaka i midjan så långt som bekvämt. Denna hållning hålls i tio sekunder.

En knästående sträckan är en av de buken sträckor som också kan användas för att sträcka mage. För att utföra en djur stretch, får den utövande på hans eller hennes händer och knän med händerna på golvet framför kroppen. Knän ska vara axelbrett och händer bör vara lite mer än axelbrett. Händerna sakta vandrade bort från kroppen, medan samtidigt höfterna sänks och benen förlängas.

När benen är fullt utsträckta, är armarna används för att trycka upp kroppen medan den bakre är välvd och huvudet tillåts falla mot golvet. Höfterna är sedan upp så att ryggen är rund. En gång i detta läge, fortsätter den utövande att gå händerna framför kroppen så långt som möjligt.

Ligg sträckan är en enkel och effektiv buken stretch. En liggande sträcka utförs genom att ligga platt på magen och med användning av musklerna i underarmar för att lyfta kroppen. Armarna ska böjas vid armbågarna till en 90-graders vinkel. Därefter huvudet sedan upp så att ögonen ser mot himlen, och positionen hålls under några sekunder.

I allmänhet är sido sträcka något annorlunda än andra typer av buken sträckor. Denna sträcka riktar de sneda magmusklerna. En sido stretch utförs genom att stå rakt med fötterna axelbrett och den vänstra handen hålls över huvudet. Kroppen är lutade åt höger, böjning i höften. Efter detta är det höger arm nådde över huvudet, med kroppen att böja på höften och lutar åt vänster.

  • Crunches kan hjälpa magmusklerna.
  • Buken sträckor kan utföras när man står, knästående eller på marken.
  • Buken sträckor kan bidra till att minska skada under övningar som sit-ups.