Håll dig ansvarig på en vete-Free Diet

July 12

Dina handlingar följa dina tankar. När du börjar att ändra hur du tänker om mat, och vete och korn, hittar du det lättare att ändra dina beteenden. Här är några beteendeförändringar som kan hjälpa dig flytta in i din vete-fri livsstil:

 • Journal dina framsteg. En tidskrift kan du mäta dina framsteg, analysera ditt matintag, och hålla dina vete fria mål i spetsen för ditt tänkande. Som ni journal ditt matintag, blir du medveten om exakt vad du äter.
 • Bryt icke-vete fria rutiner. När du släpper vete och korn ur kosten och ersätta dessa livsmedel med noncarbohydrate livsmedel, blir du mer mätta med mindre mat, vilket innebär att du kan behöva äta mindre ofta.

  En rutin som kan vara mycket svårt att komma ur förbrukar tre kvadratiska måltider om dagen med ett mellanmål eller två i mellan. I en vete-fri kost, behöver bara ett par måltider per dag är inte ovanligt.
 • Skapa en miljö som främjar en vete-fri livsstil. Förändring är svårt nog utan den extra stressen av att känna sig som din omgivning kastar upp vägspärrar varje steg på vägen. Rid ditt kök helt av vete produkter och ta bort alla triggers från din dagliga rutin för att minimera belastningen på era ansträngningar för att göra en varaktig förändring i din kost.

  Kontrollera att du har ett stödsystem på plats; eller vänner familjemedlemmar som sabotera dina ansträngningar (avsiktligt eller på annat sätt) kan göra processen så mycket svårare.

  Hitta en ansvars kompis. Att ha någon att hålla dig ansvarig hjälper stelna ditt engagemang och stärker din personliga ansvar att de mål du har satt upp.

En bra tid att hitta en ansvars kompis eller grupp är när du står inför en stor förändring, och omskrivningen din diet för att utesluta vete och andra sädesslag verkligen räknas. Hålls ansvariga fungerar bäst medan din önskan om förändring är hög. Det stärker personligt ansvar, och personligt ansvar ökar motivationen.

Account präglar ditt engagemang och avgör din nivå av ägandet i slutföra uppgiften. Med ansvar, är drivkraften för dig att få det gjort, inte på någon annan gör det åt dig.

Fråga en betrodd förtrogen som håller din bästa för ögonen att vara din redovisningsskyldighet partner. Helst ska det vara någon som är redo att ta kost steget samtidigt. Du kommer varje vara mer benägna att vara välvilligt inställda till varandra som du upplever liknande utmaningar.

Om du inte kan hitta en person villig att gå på vetefria utmaningen med dig, överväga en professionell nutritionist, wellness coach eller personlig tränare. Om du betalar din redovisningsskyldighet partner för hans tjänster, inte lever upp till din del av avtalet kan få väldigt dyrt.

Här är några saker din partner kan göra för att se till att du stannar stark med din kost engagemang:

 • Agera som din encourager
 • Brainstorm nya och olika idéer med dig
 • Fira dina segrar med dig
 • Hjälper dig att hålla fokus på dina drivkrafter och mål
 • Push dig att gå utanför din komfortzon

Rapport till din redovisningsskyldighet kompis dagligen eller varje vecka med en uppdatering av dina framsteg. Du kan göra det med e-post, sms eller telefon, men se till att det händer.