Vad är rätt Oral Lobe?

April 2

Den högra temporalloben är en del av hjärnan som ligger på höger sida, precis längs höger templet. Det är något positionerad vid en persons ögonhöjd, som löper längs sidorna tills nära ryggraden bas. Den högra temporalloben har en motsvarighet kallas den vänstra tinningloben, och tillsammans, de är ansvariga för att samla in information som kan lagras som kortsiktiga minnen.

Generellt, är hjärnan uppdelad i vänster och höger halvklot, en av vilka är vanligen dominant över den andra. För människor som är högerhänt, är den vänstra hjärnhalvan oftast dominant, medan vänsterhänta människor har en dominerande högra hjärnhalvan, inklusive rätten tinningloben. Den högra loben är vanligen ansvarig för att analysera visuella stimuli, såsom en yta eller en bild. När en person försöker ansluta ett namn med ett ansikte, är den högra loben i aktion. Det är mycket möjligt att personer med exceptionell fotografiskt minne, där en person minns allt han ser, har väl utvecklad rätt temporala lober.

När det specifikt gäller "läsa" ett ansikte, är den högra tinningloben också hänföras tilldela en känsla i ansiktet uttryck. En rynka pannan, till exempel, skulle betyda sorg, och ett skrynkligt näsa skulle tolkas som ett tecken på avsky. Denna förmåga sägs hjälpa människor - och djur - att välja en partner idealisk för fortplantning. Det är därför människor som har trevliga uttryck locka generellt fler människor jämfört med dem med obehag uttryck.

Auditiv information också bearbetas i rätt temporalloben, speciellt musik och buller, medan den vänstra tinningloben behandlar verbala ljud. Genom att bearbeta de auditiva stimuli, är rätt loben kunna sortera ut musiken från buller och möjligen "ställa in" musiken bättre. Denna process kan upplevas, till exempel när en person lyssnar på en låt i ett trångt, bullrigt ställe. Personen kämpar för att lyssna på låten och lyckas till zon in på låten, vilket gör bullret verkar mindre hörbar. Musikaliskt-lutande människor kan möjligen ha högt utvecklad högra tinninglob, jämfört med dem som inte är.

Den högra temporalloben är mycket känslig, som med alla de delar av hjärnan, och skador på det kan orsaka allvarliga problem. Även trycket från en hjärntumör kan resultera i svårigheter också, varav en är oförmågan att avbryta prata, även till den grad att inte göra känsla längre. Trauma till området kan också orsaka svårigheter att minnas ansikten, medicinskt kallas "Prosopagnosi." En person med en skadad högra tinningloben kan också förlora sin förmåga att känna igen musik och toner och även förmågan att sjunga.

  • Funktionerna i frontalloben inkluderar resonemang, planering och undertrycka olämpligt beteende.
  • Den högra temporalloben är ansvarig för korttidsminne bearbetning.