Nätverksprestanda: Fler tips

October 24

När man försöker att diagnostisera och lösa ett nätverksprestanda fråga, glöm inte följande prestandatips, har de varit svaret på ett komplext problem mer än en gång:

  • Du kan ofta hitta källan till ett långsamt nätverk genom att stirra på nätnaven eller växlar för några minuter. Dessa enheter har färgglada matriser av gröna och röda lampor. De gröna lamporna blinkar när data överförs; de röda lamporna blinkar när en kollision inträffar.

    En tillfällig röd blixt är normalt, men om en eller flera av de röda lamporna blinkar upprepade gånger, kan nätverkskortet (NIC) som är ansluten till den porten vara defekt.
  • Kontrollera om schemalagda aktiviteter, såsom säkerhetskopiering, satsvis databasuppdateringar, eller rapportjobb. Om möjligt, schemalägga dessa uppgifter att köra efter normal kontorstid, till exempel på natten när ingen är på kontoret. Dessa jobb tenderar att sakta ner nätverket genom hogging Serv € s hårddiskar.
  • Ibland kan felaktiga applikationsprogram försämra prestanda Till exempel, vissa program utveckla en minnesläcka. De använder minnet men sedan glömmer att släppa minnet efter att de har. Program med minnesläckor kan sakta äter upp allt minne på en server, tills servern tar slut och stannar upp.

    Om du tror att ett program har en minnesläcka, kontakta tillverkaren av programmet för att se om en fix är tillgänglig.
  • Spionprogram kan bromsa ett system till en genomsökning. En vanlig källa till prestandaproblem på klientdatorer är spionprogram, de irriterande program som du nästan kan? € t låta bli att plocka upp när du surfar på Internet. Lyckligtvis kan du ta bort spionprogram med en mängd kostnadsfria eller billiga spyware borttagning verktyg. För mer information, använda Google eller någon annan sökmotor för att söka efter spionprogram borttagning.