Vad är det nationella förbudslagen?

May 13

The National förbudslagen, även känd som Volstead lagen, var lagstiftning som antogs av den amerikanska kongressen 1919 tillsammans med den 18: e ändring. Från 1920 till 1933, den åtgärd som har förbjudits någon dryck med en alkoholhalt högre än 0,5 procent alkohol. År 1933, den 21: Ändring, tillsammans med Blaine lagen upphävdes den 18: Ändring, ger stater befogenhet att övervaka alkoholen kommer in sina gränser och legalisera drycker med alkoholhalt av mer än 3,2 procent.

Temperance Move

Runt slutet av inbördeskriget började nykterhetsrörelsen tar fart i USA samtida litteratur om alkohol överdrivna dess effekter. Barn uppgift fick höra historier om hur en drinkare exploderade med belysning av en match, och i skolor, kanske en hjärna placeras i en burk med alkohol så att eleverna kunde titta hjärnan förvandlas till en grå massa och därmed förstå de negativa effekterna av alkohol. Från predikstolar, religiösa ledare ofta predikade om sjukdomar som kan bli följden av att konsumera alkohol, inklusive gulsot och skakningar. Womenâ € s grupper var särskilt aktiva i att främja förbud, eftersom de ansåg att alkohol förstört den inhemska sfären.

Genom en publikation som heter Nykterhets Education Quarterly, författare visade människor om effekterna av alkohol, förmodligen baserat på vetenskap. De förordade teorin att interna mänskliga förbränning kan resultera från att dricka alkohol. Dessutom beskrev nykterhets författare produktionen av alkohol och dess effekter på människokroppen på ett sådant sätt att ämnet verkar äckligt och att inspirera rädsla för konsekvenserna av konsumtionen.

Brännvin och korruption

Efter National förbudslagen antogs, började en illegal nätverk av bootleggers få fäste. Al Capone var en av de personer till vinst mest av denna period, vilket gör miljontals amerikanska dollar (USD) från att transportera sprit medan den genomsnittliga industriarbetare gjorts om $ 1000 USD per år. Människor som inte hade råd oförfalskad sprit tvungen att tillgripa denaturerad alkohol, som hade några allvarliga biverkningar, inklusive Jakeâ € s fot, ett tillstånd som orsakar förlamning av händer och fötter. Trots dessa sjukdomar och även vissa dödsfall, förbuds, särskilt de i Anti-Salon League, avskräckt regeringen från att förhindra handeln med sådant farligt ämne. Av moraliska skäl, trodde de att människor som drack alkohol förtjänade sådana konsekvenser.

Korruption var också frodas bland offentliga tjänstemän, eftersom den illegala alkoholhandeln var extremt lukrativ. Snart, på grund av den bristande effektiviteten förbudet, många människor började förespråka avskaffandet av nationella förbudslagen, inklusive några av sina starkaste anhängare, som John D. Rockefeller. I ett brev till The New York Times, skrev Rockefeller att även han hade hoppats att förbudet skulle förbättra societyâ € s moral, verkade det ha försämrats dem. Många andra människor delade Rockefellerâ € s känslan att de negativa effekterna av förbudet uppväger dess fördelar. I en omröstning på 74 procent till 26 procent, röstade landet för 21 ändringen 1933.

Efter förbud

Även efter upphävandet av det nationella förbudslagen, den förbudsrörelsen fortsatte, tar fart i början av andra världskriget. Förespråkar ville ta bort alkohol från armébaser, men det konstaterades att tillåta dricka på baserna var främjar säkerheten för de som dricker. Den allt vanligare inställning till alkohol var att konsumtionen måste vara lagligt för att styras. Moderna organisationer som Mothers Against Drunk Driving (MADD) och studenter Against Drunk Driving (SADD) tjänar till att påminna allmänheten om de konsekvenser som kan bli följden av den oansvariga konsumtion av alkohol.

  • Woodrow Wilson var president i USA när den nationella förbudslagen antogs.
  • Bootleggers fortsatte att ge alkohol till dem som hade råd att köpa den efter den nationella förbudslagen antogs.