Vilka är de olika typerna av bestick mönster?

May 17

Bestick, även känd som silver, finns tillgängligt i många olika mönster. Även enkla, raka kanter är populära, många människor söker mer komplicerade konstruktioner för att samordna med rätter eller matsal dekor. Några av de många bestick mönster inkluderar rattail, Grecian, lurendrejerit, den Dubarry, rullnings och kungens mönstret.

En av de vanligaste och enklaste bestick mönster i rattail. Detta mönster framträder som en uppåtgående kurva - eller en svans - på toppen av silver s handtag, därav uttrycket Bestick med en rattail mönster är vanligtvis kvar avskalade, utan tillsats linjer och gravyrer "råttsvans.". Bortsett från att vara en av de enklaste, är rattail också en av de äldsta bestick mönster, med sitt ursprung går så långt tillbaka som 1600-talet i England.

För en mer raka kanter konstruktion, kan bestick mönster som Grecian väljas. Den trapetsoid form vid slutet av handtaget skiljer vanligtvis denna design. Detta mönster sägs framkalla formerna på Grecian arkitektur, särskilt kolumnerna i jonisk typ, i vilken basen är något bredare. Den Fiddle bestickmönster är en annan clean-cut design som har en större handtag formad som en fiol eller en fiol. Båda dessa mönster är idealiska för avslappnade luncher och informella middagar.

En viktoriansk-inspirerade mönstret är Dubarry bestick mönster, återblickar till den 18: e århundradet. Mönstret fick sitt namn från kung Ludvig XV: s älskade kurtisan, Madame Dubarry. Cutleries bär Dubarry mönstret har ett spetsigt, diamantformade handtag, med upprepade linjer som går ner stammen att betona formen. Vissa bestick mönster inspirerade av Dubarry mönstret använder mjuka och böjda linjer för att skapa en smidig och flödande kontur.

En annan av de mer populära bestick mönster är rullningsmönster, som imiterar den hoprullade utseende rullnings. Vanligtvis är det mönster som består av mjuka, böjda linjer som har en virvel i varje ände. Silver uppsättningar inkluderar detta mönster på handtaget, men betjänar sked slevar har även rullningsmönster präglade inuti deras konkava huvudet. För en mer invecklad design, kan bläddringsmönstret också kombineras med blad och blomma mönster.

En av de mer intrikata och distinkta bestick mönster är kungens mönstret. Mönstret specifikt använder bilder av kaprifol att dekorera handtagen, vilka därefter är formade som ett timglas. Mjuka och böjda linjer läggs till innesluta kaprifol. Drottningens Mönstret är en mer dekorativ version av kungens mönstret, med fler garnliknande linjer för att försköna blomman. Bestick bär denna eleganta mönster är ofta reserverade för mycket speciella middag tillfällen.

En liknande, men enklare, version av kungens mönstret är skalet mönstret, eftersom skalet bilden ser ut som kaprifol när ingraverat på handtaget. I skalet mönstret är de dekorera raderna bort, och endast skalet är kvar. Skalet gravyr kan också vara huggen i olika bestick mönster, såsom i fiol som har ett bredare handtag.

  • Bestick.