Vad är några bra typer av pussel för barn?

May 10

Många barn njuta och lära från att göra pussel, och det finns ett antal olika typer av åldersanpassade pussel för barn. Vissa pussel för barn kräver fysisk manipulation, medan andra förlitar sig på syn eller tänkt efter lösningar.

Pussel för barn som kräver manipulation inkluderar pussel. Pussel består vanligen av en bas och bitar av trä eller något annat material som passar in i en indragen yta av basen. Unga barn pussel visar vanligtvis scener från barnvisor eller berättelser, mat, siffror, alfabetet, djur och människor i olika yrken. Favorit tv tecken kan också avbildas.

Pussel för små barn inkluderar scener från populära filmer, olika platser runt om i världen, historiska händelser och kända personer. Det finns också pussel inblandade i ett spel sammanhang, såsom de som ger ledtrådar för att lösa ett mysterium.

Skjut pussel är små plastlådor som håller bitar av en bild som har delats upp i fyrkanter, ofta åtta stycken, med ett tomt utrymme. Ett stycke kan flyttas vid en tidpunkt, och barnet försöker flytta bitarna i det korrekta förhållandet för att visa bilden helhet. En Rubiks Cube är ett annat pussel där pussel glider stycken runt för att flytta dem till en annan sammanställning, i detta fall för att få färgerna organiserade.

Pussel för barn som är beroende av synen inkluderar ord sökningar. Beroende på ålder som håller syftar till, är ord inbäddade i en rad skrivelser med bokstäverna ordnade i en eller flera riktningar. För de yngsta barnen, ord visas endast går från vänster till höger, men för äldre barn, kan ord ordnas vertikalt, horisontellt eller diagonalt och i endera riktningen.

Det finns ett antal dolda bild pussel tillgängliga, från coyly dölja musen i boken A Mus i huset till Var är Waldo? Rad böcker. Pussel i vilka två bilder med subtila skillnader måste jämföras för att upptäcka vad som har förändrats från den ena till den andra är en tredje typ av pussel som bygger på synen. En fjärde typ av visuell pussel-ibland kallas "Vad är fel med denna bild?" - Visar en scen där meningslösa eller olämpliga saker visas, som djur bär kläder, objekt upp och ner, eller objekt som placeras i fåniga situationer.

Rebusar kräver både visioner och tankar, som barn har att räkna ut vad bilderna står för och kombinera det med innebörden av ord för att göra känsla av pusslet. Andra tanke pussel för barn hör gåtor, enkla koder som de kan lösa, och hjärn twisters.

  • Pussel kan hjälpa barnen att utveckla rumsliga resonemang färdigheter.