Vad är en blomma bukett?

August 5

En blombukett avser ett arrangemang av snittblommor vanligtvis köps från en florist och inlindade i cellofan, avsedda att deponeras i en vas med vatten. Blommor kan också vara begåvad i en låda, som med långskaftade rosor, eller de kan skäras från gården. Termen används också mer allmänt för att betyda något arrangemang av blommor, bland annat konstgjorda sådana.

Den vanligaste användningen av en blombukett är troligen förknippad med bröllop. Mycket tanke går till den typ av bukett bruden kommer att bära. Enligt anpassningsbar, precis innan de lämnar för smekmånad, kanske bruden kastar sin bukett till bröllopsfest. Den som fångar den är "avsett" att gifta sig nästa.

En bukett kan göra en fundersam gåva för något tillfälle eller bara för att. Alla hjärtans dag och födelsedagar är nära förknippade med den gåva av blommor. En blomma bukett kan också låta någon veta att hon är speciell, säger "Jag är ledsen" när tillfället kräver det, eller lysa upp sjukhus rum av en kär vän eller släkting.

För alla delikatess av en blomma bukett, bär den en kraftfull estetisk skönhet som skapar en känsla av blommande liv och välbefinnande. Av denna anledning, många människor gör en vana att hålla blommor i hemmet eller på kontoret. Även om inte den äkta varan, kommer en kvalitet silke blomma bukett inte bara lura besökare, men kan också lägga underbara färg till något livsrum eller arbetsyta utan underhåll av levande blommor.

En levande blomma bukett kan hållas fräsch längre genom att följa några enkla regler. Vid mottagande av blommor, fyll diskhon med ljummet vatten. Sänk stjälkarna, sedan klippa ungefär en tum (25 mm) av varje, undervattens, hålla saxen i brant vinkel. Denna teknik avlägsnar tilltäppt stamvävnad och hindrar luft från att komma in i den nyklippta vävnaden. Den vinklade snitt ger också mer yta att absorbera mer vatten, och förhindrar en "platt" botten som kan säl sig mot botten av vasen.

Överför blombukett till en vattenfylld vas omedelbart. Ljummet vatten är bäst eftersom det innehåller mindre syre som kan blockera vattenupptagning. Ändra vasen vatten var två till tre dagar och lägga blommor mat varje gång. Om blomman livsmedel inte är tillgänglig, prova en aspirin. Håll döende blad och blommor klippta, och undvika att sätta blommorna i närheten värme eller starkt ljus.

  • En blomma bukett kan ges som ett sätt att be om ursäkt för sina handlingar.
  • Blombuketter är ornately utformade blomsterarrangemang.
  • En aspirin kan placeras i blomma vatten i stället för blommor mat.
  • En florist måste ha ett skarpt öga för estetik när ordna ett utstuderat bukett eller arrangemang.
  • Rose buketter är en av de vanligaste hjärtans dag gåvor.
  • Blomma buketter är vanliga och romantiska presenter till tillfällen som födelsedagar och andra festligheter.