Hur blir jag en barnmorska?

February 12

De krav som behövs för att bli barnmorska tenderar att variera från land till land. Vissa länder licensiera barnmorskor som inte är utbildade sjuksköterskor, medan andra länder kan kräva att alla barnmorskor att delta sjuksköterskeskola under en viss tidsperiod. Traditionellt midwifery var en lärde praxis som endast krävs en kort lärlingstid.

Innan moderna sjukhus fanns många kvinnor på landsbygden åberopas barnmorskor att leverera spädbarn. Dessa barnmorskor lärt sig att leverera barn från äldre barnmorskor. Idag är detta inte fallet i de flesta områden i världen.

Inom USA, varje stat har en annan lag om utbildning av en barnmorska. I vissa stater, kan barnmorskor bara leverera barn om de är under vård och tillsyn av en legitimerad sjuksköterska. I motsats, vissa stater tillåter barnmorskor att utföra alla leverans arbetsuppgifter utan någon formell utbildning. Blivande barnmorskor inom USA bör kontakta den nordamerikanska kansli Barnmorskor för ytterligare statligt krav och licensinformation.

Inom Storbritannien måste alla barnmorskor registrera med Midwifery rådet. För att få registreras måste en 32-månaders eller 18-månaders kurs fyllas. Dessutom är alla blivande barnmorskor som krävs för att ha en Visor barnmorske. Tillsynsmyndigheterna kan kontaktas via lokala övervakar barnmorska centra. I Storbritannien, många barnmorskor öva som en del av den nationella hälso- och sjukvården, men det är inte ovanligt att barnmorskor att träna självständigt.

I Kanada, för att bli barnmorska, måste potentiella kandidater fylla en kandidatexamen. British Columbia, Manitoba, Ontario och Quebec erbjuder barnmorska kurser vid lokala universitet. Dessutom dessa är de enda provinser som juridiskt tillåter barnmorskor att öva. Således kan alla barnmorskor som bor utanför dessa provinser inte juridiskt öva barnmorskor.

Nya Zeeland kan vem som helst som vill bli barnmorska att göra det genom att få en Bachelor of Midwifery examen. Nyligen, Nya Zeeland erkänt barnmorskor som yrke skilt från omvårdnad. Således har de flesta barnmorskor i Nya Zeeland har inte någon formell omvårdnadsutbildning. I Japan, för att bli barnmorska, en person måste erkännas av den japanska regeringen.

Tydligt, de steg som måste tas bli barnmorska variera beroende på geografiskt läge. I vissa länder är barnmorskor enkelt tränas och undervisas av sina föregångare, samtidigt som andra länder kräver att barnmorskor få en formell högskoleutbildning. Konsten att bli barnmorska långsamt ökar i popularitet eftersom fler och fler gravida kvinnor söker en at-hemleverans.

  • Barnmorskor är utbildade för att övervaka utvecklingen av en graviditet och förbereda mamman att föda.
  • Barnmorskor behöver veta hur man ska kontrollera vitals av en blivande modern.
  • Nya Zeeland kan vem som helst som vill bli barnmorska att göra det genom att få en Bachelor of Midwifery examen.