Vilka är för- och nackdelar med en Slate Hearth?

February 21

Fördelarna med att installera en griffeltavla härd är dess mångsidighet i både färg och utseende, dess naturliga motståndskraft mot brand, och den lätthet med vilken den kan rengöras. Baksidorna med att välja en griffeltavla härd för ett hem är de svårigheter den lägger under installationsprocessen. Slate härdar är relativt billiga och kan installeras av husägare eller en professionell entreprenör.

En skiffer härd är en typ av eldstad surround gjort av en viss typ av sten. Slate kan användas med el, gas, och fasta bränder bränsle. Fastbränsle bränder är de som bränner använder kol eller trä.

Installation av en skiffer härd kan vara något mer utmanande än att skapa en traditionell sten härd använder tegel eller kakel. Tegel och keramiska plattor har vanligtvis lika mått och kan läggas så att ingen kapning krävs för att justera storleken på härden. Utmaningen kommer in eftersom skiffer stenar är inte alltid enhetlig bredd och längd, och måste ibland skäras för att passa in i den önskade utrymmet. Både skiffer och tegel finns att köpa på de flesta lokala byggvaruhus.

Slate stycken kan skäras med en diamant-bladig såg. Dessa skärverktyg kan hyras från en maskinuthyrningsföretag, eller de enskilda delarna av skiffer kan tas till ett hem förbättring butik där en utbildad anställd kan klippa dem till de nödvändiga mätningarna. Dessa sågar kräver ofta vatten för att skära sten och bör generellt endast användas av en skicklig yrkesman.

Denna sten kan följas ett betongfundament som omger den öppna spisen med hjälp tunna set murbruk. Brandsäkra lim är också tillgängliga för användning speciellt runt eldstäder. Vilken som helst typ av injekteringsbruk kan sedan appliceras på de kakelfogar, när murbruket har torkat.

Skiffer stenar kännetecknas generellt av sina grova, ojämna ytor. Vid tillämpning fogarna, kan skiffer sten tenderar att hålla injekteringsbruk längs ytan av stenen mer än en bit kakel eller tegel. För att undvika att lämna injekteringsbruk inom naturligt förekommande gropar längs ytan av skiffer, försegla bitarna innan du ansöker injekteringsbruk.

Trots de små utmaningar detta material presenteras under installationen, skapar en skiffer härd en vacker och rustikt utseende runt någon eldstad. Materialen är typiskt lätta att hitta i lokala byggvaruhus, och är ofta prisvärda. Även husägare kanske vill läsa flera instruktions guider innan ett sådant projekt, de utmaningar som den medför är inte alltför svårt för en mellannivå gör-det-själv hantverkare.

Skiffer finns i en mängd olika färger, som kan hittas som passar nästan alla inredningar. Materialet är också mycket värmetåliga och ger en tillräcklig barriär mellan branden och andra byggmaterial som används i området. Det är typiskt lätt att rengöra och resistent mot bakterietillväxt, vilket ger en långvarig härd under många år av glädje.

  • En bit av skiffer.
  • En skiffer kakel.
  • Slate har ett brett utbud av naturligt förekommande färger.