Hur väljer jag det bästa Tea Tree och Lavender Oil?

February 17

En kombination av lavendel och tea tree olja kan vara en naturlig, kemisk fritt sätt att behandla insektsstick, löss, och svampinfektioner. Tea tree olja är enligt holistisk hälsa utövare, antiseptiska och antibakteriella. Kombinera det med lavendelolja oftast förbättrar dess doft och ger en touch mer helande kraft. Inte alla oljor är skapade lika, och välja en högkvalitativ eterisk olja kan vara förvirrande. De bästa eteriska oljor är oftast ekologiska, innehåller mycket få ingredienser på etiketten, och komma i mörka, bruna glasflaskor.

"Ekologiskt" är i allmänhet en bättre term för att söka efter än "naturliga" när man läser tea tree och lavendel olja etiketter. Naturligt är typiskt en filt term som omfattar vissa tillsatser och bekämpningsmedel som kan förekomma i eteriska oljor. Termen organiska hänvisar särskilt till växter som odlas i miljövänliga, obesprutade förhållanden. Odlare använder ofta följeslagare plantering och rovinsekter att hålla ekologiska växter friska och sjukdomsfria. Detta innebär ekologiska växter nästan aldrig utsatta för starka kemikalier, eller till och med konstgödsel.

Även om etiketten doesnâ € t säga ekologiskt, man kan kolla ingrediensförteckningen på baksidan av tea tree och lavendel olja flaskor. Ingredienserna i de eteriska oljor av högsta kvalitet bör omfatta ämnen som vatten, sprit, och namnen på oljorna själva. Carrier oljor, som sötmandel eller palmolja, kan även vara närvarande i organiska oljor. Vissa tillverkare utspädd tea tree och lavendel olja innan den träffar hyllorna eftersom du använder dem outspädd kan irritera känslig hud. De flesta ekologiska produkter arenâ € t utspätt, men de få som kan vara fortfarande kvalitetsprodukter.

Om möjligt bör man öppna flaskor tea tree och lavendel olja innan köpet att observera färgen. De flesta ekologiska eteriska oljor är tydliga, med undantag för ett fåtal som kan ha en liten grön nyans. Lila lavendelolja och grönt tea tree olja har sannolikt hade färgämnen läggs till dem. Dessa arenâ € t nödvändigtvis farlig, men de kan lägga en udda kemisk underton till dofter och kan färga huden. Oljor med tillsatta färgämnen är också mycket troligt inte ekologisk och kan innehålla rester av bekämpningsmedel eller konserveringsmedel kemikalier.

Generellt tea tree och lavendel olja tappats i mörker, bruna glasflaskor är bland den bästa kvaliteten. Den mörka färgen på dessa flaskor filtrerar ljuset av oljorna och håller dem från att förstöra eller förlora sin potens. Både organiska och icke-ekologiska oljor i allmänhet butelj detta sätt, men de som tappats i klarglas eller plastflaskor får inte innehålla något växtmaterial alls. Väldoftande oljor i klara flaskor ofta bara innehåller artificiella dofter i en transportör olja. Dofter som uteslutande från växter är nästan alltid butelj i brunt glas.

  • Ekologisk lavendelolja innehåller lavendel odlas under ekologiska förhållanden.
  • Tea tree och lavendelolja.