Befria ditt liv av gifter som en del av Living Paleo

February 21

När du börjar leva Paleo livsstil, kommer ditt gröna levande börjar utvecklas naturligt. Att leva ett grönt, eller giftfri, livsstil, ungefär som grott män, inte kräver att du att ge upp alla de saker som du gillar, men helt enkelt justera dina val.

Du måste ändra ditt paradigm till en som förstår att för att vara så frisk som möjligt, måste du göra minska toxiner en viktig del av din livsstil.

Skift din kemiska kultur med en Paleo livsstil

Många människor går runt sjuka och frustrerade eftersom de inte kan få svar på varför de är kroniskt trött och sjuk. Med tester och prov blod avslöjar normala resultat, kan det göra någon känner sig vilse. Denna oförklarlig trötthet kan vara resultatet av gifter i systemet (giftiga börda).

Marknadsplatsen är ser fler och fler giftfria livsmedel och produkter varje år. Som ökar medvetande, så kommer de val. Det är en fråga om att utbilda dig själv på var du kan skära ner på dina dagliga omgivning av gifter och göra olika val som passar dina behov. När du flytta din paradigm till wellness, får du bättre när du går längs, och göra bättre val blir flytande när du har gjort det ett tag.

Eliminera toxiner på huden när de bor Paleo

Tänk på detta: Huden är ditt största organ. Ja, är din hud faktiskt ett organ, och allt du sätter på huden har en direkt väg in i blodet.

Du kan göra giftfria val med dessa gemensamma produkter:

 • Smink och hudkräm
 • Parfymer
 • Antiperspiranter
 • Nagellack
 • Tandkräm
 • Schampon
 • Kemtvätt

En annan stor resurs för många av de produkter som du sätter på din hud är Environmental Working Group (EWG). Dess Skin Deep hemsida är fullproppat av bra fynd.

Ta bort gifter från ditt hem när de bor Paleo

Gifter i ditt hem inkluderar eventuella föroreningar som finns i din dagliga omgivning. Här är några vanliga gifter och vad man ska göra om dem:

 • Rengöring lösningar: Den goda nyheten är att många icke-giftiga rengöringsmedel är allmänt tillgängliga, så att du inte behöver använda neurotoxiska kemikalier för att rengöra ditt hus. Prova en helt naturlig rengöringsmedel eller använda några gammaldags ingredienser, liksom borax, bakpulver, vinäger, tvål och vatten.
 • Inomhusluft: För att minska gifter från inomhusluft, kan du få några bra ol 'frisk luft och / eller köpa en bra luftrenare.
 • Mattor och möbler: Du kan minska gifter i mattan eller mattor genom vädring det utanför för ett par dagar innan du placerar den i ditt hem. Och i stället för vägg till vägg mattor, välja området mattor att minska toxiner. Titta alltid efter naturliga fibrer, som ull-bomullsblandning, och se till att det inte har en latexbaksida.

Undvik EMF, den osynliga föroreningar, när de bor Paleo

Varhelst det finns el, det finns EMF (elektromagnetiska fält). När något är ansluten men inte används, genererar det elektriska fält, eller lågfrekventa elektromagnetiska vågor. De EMF genererade myntade som osynliga föroreningar kallas elektrosmog. Däremot magnetfält är när elektricitet passerar faktiskt genom ledningarna.

Bioinitiative Working Group släppte en omfattande rapport år 2007, med hänvisning till mer än 2.000 studier som i detalj de toxiska effekterna av elektromagnetiska fält. Denna rapport visar att kronisk exponering kan leda till många livshotande sjukdomar.

För att minska exponering för elektromagnetiska fält, prova följande:

 • Ta dig själv: Det bästa sättet att minska elektromagnetiska fält är att ta bort dig så långt du kan från källan. Var medveten, och göra det bästa du kan för att göra justeringar. Försök att se till att din säng är så långt borta från EMF källor som möjligt. Det är bäst att inte ha en massa kablar eller elektriska enheter genom ditt huvud i åtta timmar varje natt.
 • Ät rätt mat: Du kan göra din kost en stor EMF sköld, alltför. När kroppens inre miljö uttrycker frisk, det är en stor fästning mot följderna mot exponering för elektromagnetiska fält. Livsmedel som gräs-utfodras nötkött, blåbär, sparris, kanel, kronärtskockor, vitlök, olivolja, vild lax och valnötter är alla superfoods för dina celler.
 • Använd en gauss mätare: Om du vill testa ditt hus för exponering för elektromagnetiska fält, kan du köpa en gauss mätare för ca $ 150 till $ 200. Det är en liten enhet som passar i en ficka som mäter styrkan i ett magnetiskt fält. Du kan ta mätningar hemma eller på arbetet och se om vissa områden är mer utsatta än andra. Du kan se hur långt du behöver vara borta från TV: n eller andra elektriska anordningar.
 • Har en elektronisk-fri dag: Försök att gå elektronisk fritt för en dag en gång i veckan. På dessa dagar, låt din familj och vänner vet att du kommer att stängas av. Stäng av datorn, stänga av mobilen, och gör vad du kan för att de-wire för dagen.

Oavsett vad din åsikt är på EMF, var våra förfäder inte utsätts för allt artificiell belysning och prylar vi har idag. Använd sunt förnuft och försöka begränsa din användning så gott du kan.