Vad är akryl gjutharts?

February 11

Akryl gjutharts är ett ämne som används för att skapa inbäddningar som fungerar som brevpressar och prydnadsföremål. Rensa harts hälls i en gjutform tills den är halvvägs full. Ett objekt placeras sedan i formen och täcktes med mer akryl tills formen är full. Härdat hartset frigörs från formen, och det inbäddade objektet kan presenteras som en permanent display.

En intressant egenskap hos detta material är att det inte botar om de utsätts för luft. Sidorna gör kontakt med formen kommer att härda och bli hårt, medan den öppna arean av formen förblir klibbig och halvmjuk. Denna mjuka sidan kan täckas med filt eller duk för att hålla skärmen från att klibba vid någon annan yta. Det finns också aerosol beläggningar som kan sprutas på den råa ytan som främjar härdning.

När bädda ett objekt i akryl gjutharts, rekommenderade proffs att artikeln doppas i hartset innan de placeras i formen. Denna beläggning förhindrar luftbubblor från att bli instängd lagren av färdiga displayen. Objektet är inbäddad måste också placeras i formen upp och ned så att den kommer att ses i den rätta sammanhang när formen tas bort från formen.

Akryl gjutharts säljs med en katalysator som orsakar vätskan att härda insidan av formen. Efter tillverkarens rekommenderade instruktioner undvika att skapa ett objekt som inte kommer att härda ordentligt. Detta är särskilt viktigt när placera flera inbäddningar på en enda skärmbild. Försiktighet måste vidtas för att skapa den korrekta tredimensionella utseende inbäddningar vid olika nivåer inom displayen.

En särskild harts måste användas när du skapar ett bordsdisplayen beror delvis på hartset oförmåga att bota på vad som skulle vara toppen av tabellen gång hällde. Detta material är inte heller säkert att använda som en äta yta, eftersom även ett litet chip i härdat harts kan göra en person sjuk om det sväljs. Människor som arbetar med detta ämne måste se till att läsa tillverkarens varningar och anvisningar för användning på alla objekt som kan komma i kontakt med livsmedel. Oavsett om den används som en display stycke eller som ett funktionellt verktyg såsom en Papperspress, ett objekt av intresse eller sentimental betydelse bevaras inuti en tydlig gjutning kan hålla en livstid.