Att välja rätt checkkonto

February 9

Dessa dagar kontroll konton är som tandkräm. Du går in i någon bank eller ännu värre, ett gäng olika banker, ber dig att öppna ett lönekonto, och det finns många liknande produkter som alla skiljer bara något. Ah! Nyckeln till att hitta den rätta checkkonto för dig är att minska ner dina alternativ genom bank och sedan efter dina behov.

Du behöver inte kolla varje bank för varje kontroll alternativet. Du bör begränsa dina bank möjligheterna geografiskt, kundservice nivå, de olika tjänster de erbjuder, eller vilken typ av bank de erbjuder. När du gör det så kan du börja titta på dina olika kontrollalternativ. Fråga dig själv: vad behöver du angående dina pengar? Behöver du övertrassering skydd? Spara alternativ? Intresset kontroll? Höga räntekonton? Konton fäst krediter? Bestäm dina ekonomiska prioriteringar och be bank företrädare om den bästa konto match för dig.

En av de största tjänster för att leta efter i ett konto, en som många om inte de flesta människor skulle kunna använda, är övertrassering skydd. Jag arbetade på en bank för ett par år i gymnasiet och där hade vi två primära checkräkningsalternativ: checköverföring och en övertrassering kredit. Båda var utmärkta alternativ beroende på vad dina behov var. Checkräkningsöverföring arbetade för personer som hade en länkade sparkonto och skulle överföra pengar över för en liten avgift varje gång kontot gick negativt. Den kredit var för människor som overdrafted mer men kunde ändå betala banken så småningom. Båda alternativen var lösningar på de dyr övertrassering avgifter. Titta på dina utgifter vanor och överväga vilken typ av nät ekonomisk säkerhet du kan behöva.

Den typ av checkkonto som du behöver kan också vara beroende av ditt arbete eller livsstil. Om du har en familj, kanske du vill titta på kontroll konton som har besparingar konto erbjudanden kopplade. Om du har en hög balanskonto som du kan undersöka intresset kontroll eller andra sparalternativ. Det är också värt att titta in i de olika paketen och planer som eliminerar andra avgifter. Ett av de bästa sätten att räkna ut vad som är bäst för dig är att prata med antingen en teller eller ett finansiellt representant personligt på banken. Det är deras jobb att hitta den som passar bäst för dina finansiella behov och de vet att deras bankens produkter bäst.

Medan initialt, att hitta rätt kontonummer kan vara skrämmande, behöver det inte att förbli. Om du bara gör dina läxor och integrera det med dina förutbestämda finansiella behov, så kommer du inte ha några problem att få den perfekta konto inrättas bara för dig!