Hitta mer makt i Visual Studio

October 30

När man tittar bortom Windows formuläret koden strukturen, några detaljer blivit uppenbart. Till exempel tar Visual Studio ditt VB-kod bortom Windows formuläret. Följande artikel ger dig en överblick av utvecklingen makt som du hittar i Visual Studio.

Visual Studio inte bara göra Windows

Den första uppenbara förändringen som sätter Visual Studio varandra som ett utvecklingsverktyg är här: Du kan använda Visual Studio för att skriva program som körs på webben samt på Windows-datorer. När du klickar på Arkiv-menyn för att lägga till ett nytt projekt, märker det andra alternativet i menyn.

Välj detta alternativ för att skapa en webbapplikation, som innefattar en mängd tekniker - .NET Framework, ASP.NET, Visual Basic, och HTML - att var och en har viktiga roller för att möjliggöra en ansökan om att köra online.

Visual Basic går mobil

Mobila enheter göra sitt drag i Visual Basic 2005. Två projekttyper som körs på sådana enheter är inbyggd i Visual Studio. Windows CE, Pocket PC 2003 och Smartphone-plattformar är alla representerade.

Du kan skapa en mobil enhet ansökan på samma sätt som du skapar en Windows Forms ansökan. Att bekanta sig med Visual Basic språket sätter dig på rätt spår för att skapa applikationer för Pocket PC. Mobila datorapplikationer kräver några speciella programmeringsmetoder, så se till att fånga vissa enhetsspecifik information när du arbetar på dessa projekttyper.

Skriva rutiner för att använda med andra program är lättare med Visual Basic 2005. Du kan skriva add-ins för Microsoft Office-program, bland annat Excel och Word-mallar med VB kod som körs bakom dem. Dessa rutiner inte använder VBScript som du kanske har sett förut; en helt ny del av Office 2003 kan du skriva mallar med speciell, inbyggd funktionalitet. Till exempel, kan du bygga en Word-mall som automatiserar en rapporteringsprocess genom att be användaren om ett rapportnummer, kontrollera att numret mot en databas med alla rapporter inlämnade, och fylla ut en del av dokumentet-in-process med relevant information från databasen.

VB som din one-stop utveckling butik

Generellt Visual Studio och .NET Framework är utformade för att vara den enda kontaktpunkt för alla typer av utveckling på Windows-maskiner. Men i den här versionen, Visual Basic 2005 kan också göra allt. Språket kan nu röra alla delar av .NET Framework att någon av de andra språk kan komma till, utan att tillgripa den kryptiska funktionsanrop nödvändig i tidigare versioner av VB.

De nya funktionerna som skiljer sig från Visual Basic 6 innefattar följande:

  • Säkerhet: kryptering, validering och behörigheter. Säkra din kod med sofistikerad kryptering nu inbyggd i ramen, bland annat.
  • Data: Samlingar av information tillgång databaser och XML. Det finns nya kontroller Data för dina former sidor också!
  • IO: Integrera programverksamhet med filer, diskar och mappar på ett sätt som kräver att skriva mycket mindre kod.
  • System.Net: VB vet om Internet. Webb, FTP, och Mail är alla på ett ställe.
  • Teckning: Omfattande skärm grafik för webben och Windows - även 3D.
  • My Objekt: Lär de svåråtkomliga ställen lättare med denna enkla att använda uppsättning genvägar.

Denna lista visar att Visual Basic har vuxit upp något. Om du inte vet VB 6, så har du inga bekymmer! Att få kamratliga med denna version (Visual Basic 2005) är en mycket bättre plats att vara. Om du vet VB 6, så välkommen hem. Det är där du alltid velat vara.