Vilka är de bästa sätten att hantera besvärliga människor i arbetslivet?

October 31

Stressen involverade när det handlar om svåra människor i arbete kan vara skadligt för produktiviteten. Till exempel kan en medarbetare som vägrar att sluta chatta minska tiden en person har att göra sitt jobb. En ständig gossiper kan göra sina medarbetare att känna sig obekväma, som kan en medarbetare som gör oönskade sexuella närmanden. Lära några sätt att hantera vidrig människor i arbete kan hjälpa en person att återvända till produktivitet och eventuellt även njuta av sitt jobb mer. Några sätt inkluderar diskutera frågor med en nära kollega eller vän, att ta itu med svåra personen direkt på ett lugnt sätt att lösa problemet eller rapportera problem till chefen eller personaldirektör.

Ett av de första stegen en person kan ta när det handlar om besvärliga människor i arbete innebär att titta inuti. En person i denna situation får undersöka sina känslor och reaktioner för att utvärdera huruvida den andra personen verkligen är fel. Ibland kan det hjälpa att prata igenom saker och ting med en betrodd förtrogne, helst någon som inte fungerar för samma företag. Om efter gör vissa självrannsakan och att få en älskad oneâ € s yttrande, heâ € s säker på att den andra personen är fel, kan han vidta åtgärder för att åstadkomma förändring. Om han finner att den andra personen ISNA € t verkligen beter sig illa, kan han överväga huruvida stress bidrar till hans irritation och söka bättre sätt att hantera.

Ofta en av de bästa sätten att hantera besvärliga människor i arbete innebär att ta itu med situationen lugnt men direkt. Om, till exempel, är en coworkerâ € s ständiga prat stör en persona € s förmåga att få sitt jobb gjort i tid, kan han låta hans medarbetare veta att han älskar att höra hans berättelser men är översvämmas med arbetet. Han kan också föreslå att de träffas för lunch så att han kan höra resten av detaljerna. Om en gossiper, å andra sidan, gör saker obehagliga genom att sprida rykten om en coworkerâ € s privatliv, kan han tala om för honom att han känner sig obekväm att diskutera sådana känsliga uppgifter och sedan göra en insats för att byta ämne.

I vissa fall, medarbetare handskas med människor som ständigt ber dem om hjälp. I ett sådant fall kan en person bestämmer sig för att slå in när han har tid och lust att göra det, särskilt om lagarbete uppmuntras i hans arbetsplats. Om en coworkerâ € s önskemål blir överdrivet, men en individ kan artigt förklara att han har en tung last av sitt eget arbete att göra och inte kan hjälpa. Om personen nekas tillräckligt ofta, kan han så småningom får meddelandet.

Ibland kan en person som har att göra med besvärliga människor i arbete möter en mer allvarlig situation. Till exempel kan han möta oönskade sexuella närmanden eller antydningar. I ett sådant fall kan han göra klokt i att tydligt ange att han inte är intresserad och vill att beteendet att stoppa. Om medarbetare fortsätter oönskat beteende, kan hans nästa steg vara att rapportera det till sin chef eller en representant för mänskliga resurser. Naturligtvis, om en person blir attackerad eller antastad på jobbet, skulle han rapportera händelsen direkt.

  • Att ha en privat konversation med en svår medarbetare kan ibland hjälpa till att lindra spänningar på arbetsplatsen.
  • Skvallra på kontoret kan orsaka andra att känna sig obekväm.
  • Arbetstagare måste ta itu lugnt men direkt med besvärliga människor.
  • Arbetsplatsrelationer kan påverka personalens prestationer.