Vad är en konservativ demokrat?

March 6

I USA, en medlem av det demokratiska partiet som innehar personliga politiska åsikter som är konservativa i jämförelse med dem i de flesta av hans eller hennes politiska parti är känd som en konservativ demokrat. Även synpunkter anses typiskt för en konservativ demokrat förändring över tid, många stödvapenrätter, en stark militär, utbildning, fri marknadskapitalism, mindre regering, och skattemässigt konservativa politiken och kan vara anti-abort med ett påvisbart starkare religiös orientering än måttlig och liberala demokrater. Liksom liberala republikaner, konservativa demokrater är en minoritet vinge i partiet, men kan ge avgörande röster på splitt politiska frågor.

Även konservativa demokrater väljs över hela USA, de flesta kommer från sydstaterna och har tidigare känt som "Dixiecrats" eller "Boll vivel." Dessa termer har inte alltid används på ett gratis sätt av Demokratiska partiet representanter som drog uppmärksamheten till konservativa demokrater som inte rösta med partiet i nyckelfrågor. Till exempel var termen "Boll vivlar" ofta tillämpas på konservativa demokrater på 1980-talet som konsekvent röstade för sedan presentera Ronald Reagans ökning av militärutgifterna, skattesänkningar och avreglering av det finansiella systemet.

Före 1964 var de båda stora partierna delas upp i liberala, moderata och konservativa fraktioner. Som den konservativa flygel det republikanska partiet ökade långsamt till framträdande och eventuell dominans med 1980 val av Reagan, demokrater gick omläggningen. Hellre än att växa sin konservativa flygeln, demokraterna blev markant mer moderata och de flesta medlemmar anslöt sig till konservativa och moderata demokratiska Leadership Council.

Som ett delresultat av det demokratiska partiet omläggningen, kan en konservativ demokrat ibland hitta sig själv i strid med partiet och mer överens med republikanerna. En av de viktigaste punkterna i skillnad mellan konservativa demokrater och republikaner är den tidigare efterlevnad av ekonomiska vyer som är liberala i jämförelse med dem i den senare. Dessutom kan en konservativ demokrat stötta öka utgifterna för utbildning och andra sociala program som en måttlig eller konservativ republikan skulle inte.

Från och med 1994, konservativa demokrater i representanthuset och senaten började organisera sig i koalitioner och Kaukasus. En av de mest kända av dessa grupper i kammaren är Blue Dog demokrater vars medlemmar bekänner att stödja nationell och ekonomisk säkerhet samt bipartisanship. Det finns andra konservativa demokrat singel-emissions förberedande valmöte i kammaren som bildas av pro-life medlemmar eller de som stöder vapenrätter. I senaten, medlemmar av Demokratiska Ledarskap rådet antar i allmänhet centristiska positioner på de flesta frågor och främja nyliberala finanspolitik.

  • Konservativa demokrater i kongressen blev bättre organiserad start 1994.
  • Konservativa demokrater håller ofta olika trosuppfattningar än majoriteten av det demokratiska partiet.
  • Under 1930-talet, kom president Franklin Delano Roosevelt starkaste politiska oppositionen från konservativa södra demokrater i representanthuset.