Vad är en subwoofer Stand?

March 11

Subwoofers ger bass ljud, vilket är lågfrekventa ljudvågor som utgör ungefär hälften av musikaliska ljud. Dessa kan förbättras genom användning av en subwoofer ställning, en möbel som används för att höja en subwoofer från marken och för att förbättra ljudkvaliteten. Även om sådana bestånd inte är absolut nödvändigt för en hemmabio eller ljud lyssningsrum, kan prestandaökning som tillhandahålls av dem vara betydande. En subwoofer monter kan hjälpa till att eliminera eller reducera problem som uppstår från att ha högtalaren på golvet, inklusive ljudöverföring till rummen under subwoofern. Dessa montrar kan vara ganska dyrt, dock, och den extra höjden de ger kanske inte estetiskt ideal i alla rum.

Användningen av en subwoofer monter kan ge flera ljud fördelar för någon inställning där denna typ av högtalare används för att ge djupa bastoner i ett ljudsystem. En av de största fördelarna med att använda ett sådant system är det sätt på vilket höjer subwoofern från marken förbättrar ljudet på högtalaren. Denna "frikopplar" högtalaren från golvet i ett rum, vilket innebär att vibrationer från högtalaren är mindre benägna att gå in i golvet. Genom att höja högtalaren upp från golvet med en subwoofer stativ, ljud produceras av talaren inte normalt har så många harmonisk resonans frågor som en högtalare på golvet kan ha.

En annan stor fördel med en subwoofer monter får inte nödvändigtvis höras av lyssnare i alla ljudsystem. Högtalaren ställning kan ha en direkt inverkan på hur någon hör ljudet från den högtalaren. Att höja denna typ av högtalare från golvet med en subwoofer stativ tillåter någon att höra "mid-bass" kommer från den upphöjda position som är mer sannolikt att vara den vertikala mitten av ett rum, snarare än från golvet.

Medan en subwoofer monter kan ge ett antal fördelar för ett ljudsystem kan det inte alltid vara en tillgänglig bit av ljudutrustning. Dessa montrar kan vara ganska dyra, eftersom de ofta inte bara tjänar till att höja högtalaren upp, men också förbättra sin prestanda och ljudkvalitet. En billig stativ kan användas, men det kan inte erbjuda samma nivå av akustisk anpassning och förbättring som dyrare modeller. Beroende på storleken på en subwoofer stativ, kan det också vara något fult i många rum.

  • Subwoofers är utformade för att återge basljud med större tydlighet än full range högtalare.