Vad är skillnaden mellan First Class och Business Class?

March 5

Eftersom fler och fler flygpassagerare reser på grund av affärer, är första klass bli föråldrade. Dessa flygbolag som fortfarande erbjuder det skilja mellan de två klasserna genom att erbjuda en högre nivå av lyx till första klass passagerare. För att förstå den grundläggande skillnaden mellan de två klasserna, är det viktigt att förstå varför varje klass uppfanns.

Den första flygbolaget att erbjuda affärs klass platser var Qantas. Under året som Qantas beslutat att erbjuda business class säten, 1979, var det många människor som reser från en destination till en annan för affärsändamål. Strax efter Qantas började erbjuda affärsbiljetter klass, många flygbolag följt efter. Det huvudsakliga syftet med en business class uppsättningen var, och är fortfarande, att ge tillräckligt arbetsutrymme för resande affärsmän.

Business class säten är ofta större än ekonomiklass säten. Förutom den ges till affärsresenären, tabeller som kan rymma bärbara datorer och andra anordningar utrymme tillhandahålls. Vissa flygbolag erbjuder även måltid alternativ till business klass passagerare som inte är tillgängliga för ekonomiklass passagerare.

I skarp kontrast, är det viktigaste målet för första klass för att ge resenärerna den ultimata flyg lyx. Passagerare som reser på en lyxig biljett ofta ges stora och bekväma säten, privata anläggningar, kristall Glas, porslin servis och gratis champagne. Till skillnad från business class, är huvudsyftet med alla flygbolag som erbjuder en första klass biljett för att skapa en lyxig och avkopplande oas för resenärer.

Vissa flygbolag erbjuder förstklassiga resenärer gratis limousineservice, även om detta inte alltid fallet. Både första och business klass resenärerna har tillgång till privata lounger som kan användas före och efter, en flygning. Medan flygbolag var den första transport att erbjuda första och business klass biljetter, många tåg företag erbjuder även båda klasserna.

I samband med de tjänster som erbjuds, första och business class biljetter är dyrare än ekonomibiljetter. Medan priset på biljetterna varierar från företag till företag, första och business class resenärer ofta betala mer än dubbla priset för en ekonomi biljett. Internationella företag och första klass biljetter är ofta mycket dyrare än ekonomiklass biljetter.

För att ta reda på hur mycket en första eller business class biljett är, är det klokt att tala med ett flygbolag eller tåg representant. Medan vissa företag och första klassens tågbiljetter får inte vara alltför dyrt, är detta inte alltid fallet. För de som reser för lyx eller affärsändamål, kan de många bekvämligheter som kommer med ett företag eller lyx biljett vara värt den initiala kostnaden.

  • Business class säten kan ha mer tillgång till laddningsstationer för bärbara enheter.
  • Det finns fler platser i ekonomiklass än business eller första klass, och de tenderar att vara mindre.
  • Första klass har vanligtvis kristall Glas.
  • Flygbolag var de första transport att erbjuda förstklassigt boende.