Träna din hund att bosätta sig i en plats, på kommando

April 29

Att få din hund att bosätta sig i en plats är en av de lärdomar som du uppskattar för resten av ditt liv. Välj ett område eller station, för din hund i varje rum, helst en plats som är på sidan eller i ett lugnt hörn. Smycka din hunds station med en leksak och sängkläder, om det är vad hon gillar.

Varje gång du är i rummet och du vill att din hund att lugna ner, berätta för henne "Settle Down" som du pekar på hennes område. Om hon ignorerar dig, leda henne dit och säga "Settle" som du placerar henne i en bekväm "Down" och instruera "Stay". Om din hund utmanar henne "Stay" kommandot, säkra ett koppel till ett fast föremål nära stationen, lämnar bara tillräckligt slack för din hund att ligga bekvämt.

Snart kan du bara peka och din hund kommer att gå glatt - innehåll att tugga sin favoritleksak och hålla sig borta från under foten. Om du vill skapa en permanent vovve plats i TV-rummet eller sovrummet, överväga att placera doggy plats nära din soffa eller säng. Hundar älskar att vara nära!


Betcha har inte tänkt på den här! Om du har små barn, eller om din hund är fortfarande en valp, bifoga din hunds leksak till ett rep och knyta den till något fast nära stationen plats. På så sätt kommer det inte att försvinna.