Hur väljer jag det bästa Deodorant för fötter?

May 3

Välja den bästa deodorant för fötter beror på omfattningen av foten lukt problemet, budgeten för individuella och personliga preferenser. Fötterna innehåller ett stort antal svettkörtlar, som ansvarar för obehaglig fot lukt. Om en person upplever överdriven svettning på fötterna, kan han föredrar en deodorant för fötter som också innehåller en antiperspirant.

Normalt är deodorant för fötter inte annorlunda från deodorant används under armarna. Dessutom kan naturliga eller andra produkter gör en effektiv deodorant för fötter. Dessa inkluderar majsstärkelse, babypuder, och även skoinlägg innehållande aktiverat träkol. Majsstärkelse och babypuder kan antingen gnuggas på fötterna eller strös i skorna för att avvärja offensiv fot lukt.

Precis som traditionella former, kommer deodorant för fötter i form av roll-ons, fasta ämnen, sprejer och geler. Ibland kan en läkare rekommendera en starkare form av deodorant för fötter som är allmänt tillgänglig genom att endast recept. Dessutom kan deodorant för fötterna concocted i hemmet med användning av ingredienser såsom bakpulver, eteriska oljor, och citroner. Badda en liten mängd tvättsprit på fötterna gör också en effektiv fot deodorant, eftersom det eliminerar illaluktande bakterier.

Behovet av mul deodorant kan minskas eller till och med elimineras när skorna ersätts. Ibland är problem lukter inte är skapad av fötter, men med skor som behåller lukter. Dessa lukter är uppenbara när fötterna svettas, vilket gör att personen att tro att lukten har sitt ursprung från fötterna, när i själva verket, är källan till lukten skorna.

Andra metoder för att minska fot lukt och minska behovet av foten deodorant är att tvätta och torka fötterna ordentligt och slitage absorberande bomullsstrumpor, om möjligt. Nylonstrumpor kan fälla svett, uppmuntrande svettning och bildandet av luktframkallande bakterier. Dessutom kan öppen tå skor eller sandaler ger ventilation till fötterna, avskräcka svettning och lukt. Under dåligt väder, men denna strategi kanske inte är genomförbart.

När foten lukt blir allvarlig, bör individen prata med sin vårdgivare. I sällsynta fall kan stark fot lukt relateras till vissa medicinska tillstånd, och om inte den underliggande orsaken behandlas, kan problemet kvarstå. Om ingen bakomliggande orsak bestäms, kan den primära vårdgivaren hänvisa personen till en hudläkare som kan rekommendera en effektiv plan för vård, som kan omfatta receptbelagda läkemedel för att minska svettning.

  • Foot lukt är sällan orsakas av allvarliga medicinska tillstånd.
  • En kombination av majsstärkelse och bakpulver kan användas som en hemmagjord deodorant.
  • Fot deodorant eliminerar fot lukt.
  • Att hålla fötterna torra hjälper till med obehaglig lukt.