Vad är Sida cordifolia?

May 2

Sida cordifolia är en växt som tillhör Malvaceae familj som har en lång historia av medicinsk användning. Även känd som flanell ogräs, land malva och bala är denna buske hemma i slätterna i Indien och har använts i traditionell indisk ayurvedisk medicin i över 2000 år. Denna växt har blivit naturaliserad i Australien och många öar i Stilla havet där det ofta odlas som ett supplement för att behandla astma, inflammation och som en viktminskning stöd. Örten används också av människor över hela världen för sina psyko egenskaper, vilket kan bidra till att förbättra mental funktion eller humör.

En av de vanligaste användningsområdena för Sida cordifolia är att hjälpa en dieter behålla en hälsosam vikt. Anläggningen innehåller en väsentlig mängd av alkaloiden efedrin. Efedrin har använts som ett stimulerande att öka ämnesomsättningen och undertrycka aptiten sedan början av 1900-talet. Som ett resultat av många dieters använder Sida cordifolia som ett supplement som gör det lättare att göra anpassningen till en hälsosammare kost. Den efedrin i tillägget hjälper också bränna överflödigt kroppsfett snabbare när den används tillsammans med en regelbunden motion regim.

Denna ört har traditionellt använts i ayurvedisk medicin för behandling av bronkit, astma och andra vanliga sjukdomar i andningsorganen. När en patient uppvisar symtom på mild nasal eller luftvägsinfektioner, är han ska göra ett te från färska blad av Sidas cordifolia. Om färska blad är inte tillgängliga, kommer växtbaserade kosttillskott som innehåller torkad Sida cordifolia ger mild lindring av bröstet och nästäppa.

Medicinska studier har genomgående visat att Sida cordifolia har också en betydande mängd möjligheter som en anti-inflammatorisk komplement för att minska smärta eller svullnad. Sida cordifolia bladen skördas genom folkmedicinen utövare strax innan plantan går i blom, och ett utdrag är tillverkad av bladen med en extraktion med varmt vatten. Extraktet sätts sedan till en olja medicinerat som appliceras lokalt på inflammerade områden och ger lindring för artrit, ömma muskler och ryggont.

Individer som är mycket känsliga för koffein och andra stimulantia bör tala med sin läkare innan du använder detta supplement. Denna produkt bör inte användas av patienter som för närvarande tar receptmonoaminoxidashämmare. För att undvika överdosering av efedrin eller pseudoefedrin, är det viktigt att Sida cordifolia inte används med over-the-counter astmamediciner som innehåller någon av dessa föreningar. Eventuella biverkningar av överdosering efedrin eller pseudoefedrin inkluderar förvirring, skenande hjärta och högt blodtryck.

  • Människor som tar monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare) mot depression bör undvika Sida cordifolia.
  • Sida cordifolia användas med pseudoefedrin kan orsaka en överdos.
  • Te gjort av färska Sida cordifolia blad kan användas för att lindra bröst ongestion.