Vad är det bästa sättet att rengöra koppar?

May 6

Koppar kan vara tufft, men det är också temperaments och föränderligt. Den grönaktiga ärg patina som ser så framstående på ett koppartak eller staty kanske inte verkar så lockande på koppar botten av en kastrull. Eller samma pott som är ogenomtränglig för vatten kan reagera med syret i luften och slå en mörkbrun nyans som lämnar välbekanta koppar glans bara ett minne.

För att rengöra koppar, är det emellertid inte nödvändigt att gå så långt som till järnaffär. De flesta av de leveranser att göra jobbet kan hittas i ditt skafferi, och hur låter som folkmusik rättsmedel ofta visar sig vara ganska effektiva. Ketchup, citron, vinäger och salt? Alla kan verkligen rekommenderas som medel för att rengöra koppar, när de används på rätt sätt.

De tre gärningsmännen som orsakar koppar mattas är koppar sulfid, kopparsulfat och kopparklorid. Alla är mottagliga för påverkan av sura influenser, särskilt milda hushålls syror. För ren koppar, tror vinäger eller citronsaft.

Naturligtvis, eftersom denna metall har så många praktiska tillämpningar, finns det en mängd olika sätt för att rengöra koppar i stor skala. På industriell nivå är det en av de metaller som lämpar sig för ultraljudsrengöringsanordningar. Det finns också ett antal starka kommersiella rengöringsmedel som koppar tål.

På hemmaplan är det viktigt att komma ihåg att koppar eller mässing redskap är ofta belagda med en klarlack. Om objektet är endast avsedd för dekorativt bruk, är att ett plus, eftersom lacken är konstruerad för att motstå mattas. Om objektet ska användas för matlagning, eller kommer i kontakt med hett vatten, men lacken bör tas bort. Det kan åstadkommas genom nedsänkning av objektet i en lösning av kokande vatten och bakpulver.

För att rengöra koppar när lacken tas bort, kan tillämpningen av en pasta bestående av mjöl, salt och citronsaft eller vinäger vara ganska effektiva. Även ketchup, när smort på en kopparsked, kommer att ta bort matt, tack vare vinäger i sin makeup. Rochelle-salt (natriumkaliumtartrat) är en annan möjlighet när det kombineras med kaustiksoda, medan vit vinäger och salt är ett sätt att återställa glans till koppar pennies dulled över tiden.

  • En pott gjord av koppar.
  • En koppararmband.
  • Nedsänkning kopparredskap i blandning av bakpulver och kokande vatten kan bidra till att undanröja lack från ytan av koppar.
  • En ren koppar öre.
  • Citronsaft kan användas för att rengöra koppar.