Vad är en meditation Chair?

October 11

Med många österländska metoder blir mer och mer populärt i väst, till tillbehör hjälpa meditation också har blivit populära. En av dessa tillbehör är meditationen stolen. Även meditation kan utföras utan någon speciell utrustning, erbjuder meditationsstol flera fördelar, bland annat stöd till vissa ställningar och komfort.

Ett väsentligt hinder för många som föra en meditation är oförmågan att koncentrera på grund av obehag i kroppen. Detta gäller särskilt för längre meditation sessioner såsom de bedrivs under meditation instruktion eller en meditation retreat. Eftersom meditation kräver ett avståndstagande från kroppen, smärta och obehag kan kraftigt minska dess effektivitet.

När en meditation utövare börjar att ge sig in avancerade tekniker, tillbringade mycket tid sitter vanligtvis ökar, vilket gör komforten ännu viktigare. En meditation stol bidrar till att upprätthålla korrekt inriktning av ryggraden i hela längre sessioner, vilket ökar komforten och ger viktig ryggstöd. För dem med ryggproblem, flexibilitet frågor eller stelhet i lederna, kan en specialdesignad stol göra stor skillnad i deras förmåga att sitta under långa tidsperioder. En meditation stol kan också bidra till att upprätthålla vakenhet under sessionerna, vilket också är viktigt för en framgångsrik meditation.

En meditation stol kan användas för alla typer av meditation. Oavsett om man driver helande meditation, delta i en meditationsgrupp eller delta i en meditation klass, hjälper meditation stolen utövaren bibehålla komforten krävs för att uppnå en djupare tillstånd av avslappning och att helt koncentrera sig på utvecklingen och fördelarna med sessionen. Andra meditation varor, såsom timers, speciellt framtagen ambientmusik eller meditation pärlor, även är till hjälp för att bygga en vanlig metod.

Det finns flera olika typer av meditation stolar designade för att stödja olika ställningar. Valet av en stol bör baseras på individens föredragna hållning. Till exempel är vissa stolar särskilt utformade för att stödja en lotusställning, och andra hjälper användaren upprätthålla knästående under en lång session. Vissa experiment kan vara nödvändigt att bestämma både gynnade ställning och den bästa stolen för att stödja det.

Exempel på olika stolar inkluderar fällbara stolar för enkel bärbarhet, miljövänliga stolar gjorda av vass eller andra naturliga material och trästolar för att stödja knä. Vissa stolar är konstruerade för att passa in i användarens ordinarie inredning och kan placeras i ett vardagsrum eller håla tillsammans med mer konventionella möbler. Fortfarande andra utövare föredrar en meditation stol som mer liknar en låg bänk. Oavsett föredra pose eller meditation synsätt finns det en meditation stol tillgängliga för att göra det enklare och bekvämare.

  • Meditation stolar bidra till att stödja vissa meditationsställningar.