Vad är rollen av ghrelin?

August 12

Hormoner är kemikalier som produceras av vissa celler. Dessa kemikalier utsöndras till olika delar av kroppen, vilket gör dem en huvudkomponent i bodyâ € s kommunikationssystem. Ghrelin är ett hormon genererat i magen, som är ansvarig för att reglera aptit. Den spelar också en viktig roll i utvecklingen av fettvävnad, särskilt i buken.

Nivån på ghrelin ökar före äta, utlöser känslan av hunger. När kroppen har förvärvat en tillräcklig mängd näring eller mat, ghrelin nivåer avhopp. Detta signalerar kroppen att sluta äta. Om kemisk produktion eller signalering störs, kan kroppen luras att tro att det är hungrigt även efter mat har konsumerats.

Ghrelin arbetar tillsammans med en annan hormon som kallas leptin. Leptin skapas och utsöndras från fett, eller fett, vävnad. Detta hormon styr intaget och utflöde av energi, vilket inkluderar justering och reglering av aptit och metabolism, den process genom vilken livsmedel omvandlas eller omvandlas till energi. Med andra ord, berättar ghrelin kroppen är hungrig och leptin skickar en signal till hjärnan att förmedla när kroppen är full.

Förändringar i nivåerna av dessa hormoner kan påverkas av sömnmönster. När kroppen inte förvärvar tillräckligt med vila, kan leptinnivåer minskar. Ghrelin nivåer, å andra sidan, kan öka från brist på sömn. Dessa förändringar lura kroppen att tro att det är hungrig även när det inte är. Denna kombination kan öka lusten att fortsätta äta och kan vara en viktig bidragande orsak till överätande som i sin tur kan leda till viktökning eller fetma.

Den viktökning orsakad av förändringar i nivåerna av dessa hormoner orsakar vanligen en ökning av uppbyggnaden av fett i magen eller buken region av kroppen. En ökning av fett i detta område anses mest farliga, eftersom den höjer belastningen på hjärtat. Detta kommer vanligtvis i form av ökat blodtryck eller förbättra oddsen för att utveckla typ 2-diabetes, eller höga nivåer av insulin. En annan bieffekt av förändringar i ghrelin eller leptin kan resultera i en ökning i utvecklingen av en insulinresistens. Denna samling av symptom kan resultera i ett tillstånd som kallas metabolt syndrom, en grupp av riskfaktorer som förbättrar chansen av kransartärsjukdom eller stroke.

Ghrelin nivåförändringar är också tänkt att vara viktiga aktörer i utvecklingen av stressinducerad depression. Det är också en viktig komponent i en process som kallas neurotrophy, processen för utveckling och funktion av neuroner i kroppen. Detta avser bodyâ € s förmåga att anpassa sig till förändringar i miljön och förmågan att lära.

  • Ghrelin är ett hormon som genereras i magen.
  • Ghrelin utlöser känslan av hunger.
  • Höga ghrelin nivåerna kan öka lusten att äta, så småningom leder till viktökning.
  • Förändringar i ghrelin nivåer som leder till viktökning kan orsaka fett att ansamlas i magen området.