Vad är Cross Stitch Fabric?

November 20

Korsstygns tyget är ett vävt material som används för att skapa korsstygns projekt. Denna typ av tyg innehåller vanligtvis små, hål nål-storlek inom vävning som gör det möjligt att lätt passage av specialtråd. Det är oftast finns i en mängd olika färger och stilar, från Internet nål-craft säljare och hantverk butiker.

Korsstygn är en typ av handarbete som innebär sömmar broderi tandtråd i en X-mönster på ett tygstycke. Varje X, eller kors, av tråden är i allmänhet mindre än en kvarts tum (0,635 cm) i storlek. Sett tillsammans, dessa enskilda kors, som gjorts i olika färger eller nyanser av tråd, bildar en helhetsbild. Cross syr kan användas för inramade bilder och utsmyckningar på kuddar, filtar och handdukar.

Den vanligaste typen av korsstygn tyg tillgängliga är aida trasa. Den öppna väv av detta tyg möjliggör enkel passage av olika typer av broderier tråd, och är lämplig för räknade korsstygn. Den Crafter kan lätt räkna från ett sömmar område till nästa med hjälp av hålen i tyget. Tyget är också naturligt hård och tål timmar av tryck-och-drag sömnad arbete med korsstygn nål, utan att bli skev.

Aida tyg kan användas med någon typ broderbåge eller vävstol. Två hoops typiskt ligger över det område som skall sys, och spännas ihop med hjälp av en bricka. Brodermaskiner fästa tyget till två roterande styrstavar, som kan dras åt eller svarvade att tillåta crafteren att fungera på olika delar av projektet. Dessa vävstolar kan finnas i storlekar som lämpar sig för att hålla i knät, eller i större modeller som vilar på höga ben på golvet, ungefär som en crafting bord.

Denna typ av tyg säljs i enlighet med antalet av hål som är anordnade per linjär tum (2,54 cm) i duken. Vanliga storlekar av aida tyg intervallet från 10 till 14 hål per tum. Färre hål per tum visar att öppningarna är större i storlek och lämplig för tjockare typer tråd. Även om de flesta korsstygn sker med hjälp av tunna brodertrådar kan vissa projekt kräver användning av tjockare garn.

Bomull är en annan typ av lämplig korsstygn tyg. Bomull används i allmänhet i kuddar och filt underlag, och kan ha syr mönstrar förtryckta på den. Denna typ kräver inte räkna. Användning av en broderbåge är ofta viktigt när du syr på bomull, tyget är mjuk och följsam och kan dra lätt.

Evenweave är den tredje vanligaste typen av korsstygn tyg. Detta material är skapad speciellt för korsstygn projekt genom hantverk leverantörer, ofta från linne. Det är lätt och oftast gjorda av en öppen väv liknar aida tyg, vilket gör den lämplig för räknade korsstygn också.

  • Aida tyg kan användas med alla typer av broderbåge.
  • Korsstygn tyg innehåller små hål för nålen att passera.