Vad är en Webmaster?

November 2

En webmaster är benämningen på den person som ansvarar för att utforma och upprätthålla kodning och en fungerande webbplats. I fallet med en personlig hemsida, är webbansvarig oftast den person som äger domänen. Små företag anställer ofta någon internt för att vara webmaster, eller de kan anlita en oberoende leverantör som arbetar deltid på projektet från sitt hem eller kontor. Stora företag kan anlita en tredje part för att hantera sin online-närvaro. I dessa fall webmaster är inte ansvarig för innehållet, bara för design och funktion.

I början av webbplatser på Internet har utformats från grunden med hjälp Hypertext Markup Language (HTML). Dagens HTML-redigerare och gränssnitt Webb-skapande gör det möjligt för vem som helst att bli en "webmaster" med liten eller ingen kunskap om HTML. Peka-och-klicka vad du ser är vad du får (WYSIWYG) program gör allt kodning medan användaren anger bara vilken typ av design som han eller hon skulle vilja.

Kommersiella webbplatser kräver webbplatser som inte bara är tilltalande för ögat, men lätt att navigera, söka, och i fallet med återförsäljarna, att köpa från. Skript som returnerar felkoder eller sidor som hänger kunderna ut till torrt spell utebliven försäljning till webbutiken. Webmastern ansvarar för att varje besökare kan använda webbplatsen med lätthet och finna sin väg till vad de behöver eller vill utan krångel eller förvirring.

Några stora online-företag som Yahoo! ger "virtuella skyltfönster" till online säljare som vill en webbnärvaro utan att behöva hyra en webmaster. En virtuell skyltfönster är en "prefabricerad" skyltfönster som en säljare kan "kliva in" och använd omedelbart, även känd som en nyckelfärdig lösning. I det här fallet Yahoo! (eller det företag som tillhandahåller skyltfönster) hanterar all plats underhåll och hanterar webmasters ansvariga för att hålla systemet igång. Förmågan att ta kreditkort, PayPal och andra former av betalning är inbyggda, som är kundvagnar och sökmotorer för kontroll handelsfartyg inventering.

Helhetslösningar åt sidan, entreprenörs webmasters är fortfarande väldigt mycket i efterfrågan på de företag som kräver helt unika webbplatser som "wow" besökare. Stora filmstudior och olika produktionsbolag anställa webbansvariga med en verklig känsla av konst och magi. Investmentbolag, fastigheter och professionella anställnings nav vardera utnyttjar design stilar reflekterande av deras produkter. Märket på ett utmärkt webmaster är att han eller hon designar ett tema som kommer att tilltala besökare på den aktuella webbplatsen i både form och funktion.

När du besöker en kommersiell webbplats, om du stöter på ett tekniskt problem webmaster är den till e-post. För klagomål om andra frågor såsom transporter, order eller feedback, kontakta kundtjänst.

  • En webmaster bör utbildas för att utföra hemsida underhåll för att åtgärda säkerhetshot.
  • En webmaster kan modifiera och underhålla en webbplats kodning.
  • Webmasters och administratörer behöver ofta kunskaper i marknadsföring på nätet och sociala medier.