Versioner Inte spara Korrekt

January 16

Linda skrev om ett problem som involverar de versionerna har i Word. Det verkar som ibland, men inte alltid, de olika versionerna är lagrade i ett dokument beter konstigt. Till exempel, när en användare väljer en version från Versioner fönstret och klickar på Open, är den version som faktiskt öppnas den aktuella versionen, inte den som ursprungligen sparas med funktionen.

Tro det eller ej, kan detta problem inte vara så ovanligt. Problemet är relaterat till komplexiteten i Word-dokument som skapats med hjälp av versionerna har. Varje version du sparar ökar komplexiteten och storleken på dokumentet. Om du har en massa varianter, blir dokumentets komplexitet den ohållbar, och dokumentet blir mycket mer utsatta för korruption. Bara en liten glitch är allt som behövs för att ha ett dokument blir instabil eller oanvändbar.

En bättre lösning på versioner är att inte använda funktionen. (Jag vet, det är meningslöst för Microsoft att inkludera funktioner som användarna inte kan lita på eller rekommendera till andra användare De gör det ändå;.! Gå figur) Hur är då en att spara olika versioner? Den gammaldags sätt kan vara det bästa-save diskreta dokument vid varje riktmärke i din utvecklingsprocess. Ge de dokument namn som anger versionen som representeras av varje dokument. På detta sätt är enskild handling komplexitet minskat och övergripande tillförlitlighet ökat.

Det verkar som om Microsoft överens om att den bästa lösningen är helt enkelt inte att stämma Versioner funktionen, som det har tagits bort helt från Word 2007.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (3782) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003.