Hur väljer jag det bästa Iguana Tank?

September 24

Att välja en iguana tank kan vara mycket svårt. Många olika typer av tankar eller burar kan vara lämplig för ett husdjur leguan, men det finns ett antal associerade komplikationer som följer med valet av en leguan som sällskapsdjur. Av denna anledning finns det ett antal faktorer som måste beaktas när man väljer en iguana tank. För betydelse, dessa är storlek, uppvärmning, belysning och luftfuktighet. Att hålla dessa saker i åtanke kommer att göra att välja den bästa leguan tanken mycket lättare.

Storlek är den första och viktigaste att tänka på när man väljer en leguan tank. Många av de andra aspekterna av iguana hem kan enkelt ändras eller flyttas från hem till hem, men den fysiska storleken på leguan tank kommer att vara med den för en tid. En grov uppskattning för en tank s minsta storlek är att det bör vara sex gånger längre än PET och tre gånger högre.

För att kunna hålla jämna steg med tillväxten av ett husdjur leguan, är det viktigt att se till att tanken är större än vad som behövs för leguan nuvarande storlek. En baby leguan kan börja vid mindre än en fot i längd, men en fullvuxen leguan kan vara längre än 6 fot. En leguan tillväxt blir snabbast under de första tre åren av sitt liv, så det bästa leguan tanken blir så stor som möjligt. Om en stor tank inte är överkomlig, se till att spara till en större tank som leguanen växer, så att dess hem kan upprätthålla åtminstone minimimått.

Värme och belysning är de näst viktigaste delarna av en iguana tank. En leguan behöver sin tankar temperaturen att stanna ca 84 grader Fahrenheit (29 grader Celsius) under dagen och 78 grader Fahrenheit (26 grader Celsius) på natten. Det är perfekt att ha en plats för leguanen att sola, såsom en värme rock, och det bör stanna en konstant 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius). Det mesta av värmen för en iguana tank kan komma från yttre eller golvvärme, men det är också viktigt att inkludera lampor som ger ultraviolett B (UVB) ljus som är nödvändig för leguanen att syntetisera D-vitamin

Slutligen måste en iguana tank hålla en hög nivå av fuktighet. Leguaner dricker väldigt lite vatten, så de flesta av deras hydrering absorberas genom huden. För att hålla en leguan från att bli uttorkad, bör dess tank hålla en fuktighetsnivå mellan 75 procent och 80 procent. En fuktmätare bör hållas i tanken för att övervaka luftfuktigheten. Fuktighet kan uppnås genom att spruta dimma in i tanken några gånger om dagen, genom att placera en luftbubblare i leguan s vatten eller genom att placera en luftfuktare nära tanken.

  • Leguaner kräver värmelampor, som använder en mängd olika glödlampa som håller sin omgivning mellan 75 och 85 grader Fahrenheit.
  • En leguan tillväxt blir snabbast under de första tre åren av sitt liv, så det bästa leguan tanken blir så stor som möjligt.