Vilka är Acetaminophen Suppositorier?

September 25

Paracetamol eller paracetamol suppositorier finns mediciner som tas av ändtarmen, i stället för oralt, och kan hjälpa till med smärtlindring och minskning feber. Både muntliga och stolpiller typer av denna smärtstillande, febernedsättande medicin fungera effektivt, och det kan finnas starka skäl till varför ett stolpiller kan vara att föredra. Större försiktighet som nu finns med att använda paracetamol gäller i någon av de former de levereras. Människor måste se till att de använder detta läkemedel som anges i anvisningarna, och vissa människor ska inte ta någon form av paracetamol, men dess tillgänglighet är bred.

Stolpiller är särskilt användbart i fall där människor canâ € t tolerera orala läkemedel på grund av illamående. Det finns ingen risk för kräkning medicinen, även om arten av suppositorier innebär att människor måste se till att de donâ € t driva dem ut ur ändtarmen. Förpackningens anvisningar om hur du sätter in och lagra paracetamol suppositorier bör noga följas.

Instruktioner kan skilja sig något, men paracetamol suppositorier vanligtvis förvaras i rumstemperatur så länge topptemperaturer inte är högre än 80 grader F (26,67 grader C). När temperaturen är varmare, kan läkemedlet förvaras i ett kylskåp, men inte i frysen. Varje suppositorium är individuellt förpackade, och detta omslag måste avlägsnas före införandet.

Inser kan vara utmanande för blödiga, men snabbt lärt sig. Med hjälp av en handske eller finger spjälsäng och eventuellt vattenbaserat glidmedel, den person som sätter medicinen upp i ändtarmen. En egeninför bör planera för att ligga på hans sida i några minuter efteråt, och bör undvika att ha en avföring i ca 30 minuter. Ita € SA bra idé att försöka ha en innan insättning, om lusten att gå är närvarande.

Bebisar som är frekventa kandidater för paracetamol suppositorier, har en tendens att driva detta läkemedel strax tillbaka. Innehav skinkorna tillsammans för en minut efter insättning kan förhindra detta. Observera att suppositorier finns i olika styrkor, och folk borde se till att de får lämplig styrka beloppet för ålder och storlek. Även om många länder säljer dessa suppositorier över disk, € theyâ re fortfarande oftast säljs direkt av apotekare, och denna person är en utmärkt resurs för frågor om hur läkemedlet ska användas och vilka styrkor är säkra att använda.

En enorm mängd studie om paracetamol har lett till viktiga medicinska varningar. Eftersom detta läkemedel rensar genom levern, den har kapacitet att orsaka leverskador i ännu enstaka högre doser än rekommenderat. Det är inte heller lämpligt för användning med alkoholkonsumtion, tillsammans med andra läkemedel som påverkar levern, eller i de fall där människor har någon form av nuvarande leverskada eller sjukdom. Suppositorium leverans av paracetamol gör det inte säkrare än oral leverans; båda gångerna levern måste bearbeta medicinen.

Å andra sidan, är förmågan att kringgå oralt med hjälp paracetamol suppositorier en lättnad för alla som lider av magen queasiness eller illamående och hög feber. I vissa kulturer är användning av suppositorier betydligt mer acceptabelt än användningen av piller. Företräde varierar mellan individer och region.

  • Acetaminophen suppositorier.
  • Paracetamol suppositorier infogas direkt in i ändtarmen.
  • Stolpiller är särskilt användbart i fall där människor inte tål orala läkemedel på grund av illamående.
  • Stolpiller är särskilt användbart i situationer när människor inte kan tolerera orala läkemedel.